La sfârşit de mandat

La sfârşit de mandat

451
DISTRIBUIȚI

(Interviu cu Mihail Bîrsan, vicepreşedintele raionului)

Domnule Bîrsan, cu ce realizări în activitatea de vicepreşedinte al raionului veniţi către acest sfârşit de mandat?
„ Au trecut patru ani de activitate în funcţiea mea de vicepreşedinte al raionului Sângerei. Făcând o totalizare aş remarca faptul că s-a făcut un volum imens de muncă, cu realizări în domeniul social, educaţional şi medical. O realizare necesară şi binevenită este deschiderea Centrului pentru Tineret, un proiect al sufletului meu, unde tinerii din raion se pot afirma prin participarea la diferite proiecte pentru tineri: cursuri,cercuri, seminare tematice, colaborare cu tinerii din diferite ţări, activităţi culturale. În incinta centrului a fost organizat şi Consiliul raional al Tinerilor, unde tinerii pot conlucra cu consiliile locale. O altă realizare este dezvoltarea bazei materiale a sectorului sportiv. Mă refer la Şcoala de Sport „Dumitru Atanasov”, unde s-a reuşit reparaţia capitală a sălii de forţă, sala de judo. A mai fost construit un mini-stadion cu acoperire artificială şi altul cu acoperire naturală. Au fost deschise prin susţinerea noastră a claselor de şah, reparâdu-se totodată capital sistema de încălzire.Referindu-ne în continuare la acest domeniu, pot spune cu certitudine că în raion am reuşuit să construim saşe mini-stadioane cu acoperire artificială:două în oraşul Sângerei, altele în satele Bilicenii Vechi, Prepeliţa, Heciul Nou. Actualmente un stadion se află în contrucţie în satul Coşcodeni. Aceste proiecte binevenite au fost realizate prin contribuţia Consiliului Raional, participând la Proiectul”Toţi împreună”, lansat de Federaţia Republicană de Fotbal. În felul acesta am reuşit să atragem pentru binele raionului trei milioane sase sute mii lei ,finanţe extrabugetare. A fost reparată capital sala de sport a LT”M.Eminescu”,cât şi cea a gimnaziului din satul Iezărenii Vechi. Investind în sport, avem şi performanţe. Ne bucură mult performanţele în sport a tinerilor din raion care ne duc faima în toată lumea. Rezultate excelente avem la fotbal, judo, sambo, haltere, handbal, tenis de masă,baschet, volei, şah. Tinerii noştri au participat au particiăpat la campionatele mondial şi european”.
În ce măsura V-a reuşit să schimbaţi lucrurile în alte domenii de care aţi fost reponsabil pe perioada mandatului, cum ar fi cel educaţional?
„ O altă realizare este în sistemul educaţional, unde au fost atrase proiecte în sumă totală de douăzeci şi cinci de milioane de lei, aceştea fiind de asemenea finanţe extrabugetare. Este vorba de proiectul pentru noua grădiniţă şi reparaţia sistemului de încălzire la grădiniţa din comuna Pepeni, LT”A.Agapie” din aceeaşi localitate, grădiniţa din comuna Prepeliţa, satul Heciul Nou, dar şi din Slobozia Chişcăreni.Prin acest suport au beneficiat de mobilă copii de la grădiniţa din Bilicenii Vechi. Din păcate,până în nu demult erau instituţii de învăţământ care nu se încălzeau, altele având acoperişurile avariate. Sunt împlinit sufleteşte că am putut să înlăturăm aceste neajunsuri majore , obţinând ca rezultat situaţii îmbucurătoare şi benefice activităţii normale a instituţiilor.

Comtinuarea în ziarul nr.29 din 26 iulie