La Sângerei patrimoniul cultural comun este pus în capul mesei

La Sângerei patrimoniul cultural comun este pus în capul mesei

6
DISTRIBUIȚI

 Ziua Internațională a Muzeelor încearcă să atragă atenția publicului asupra rolului crucial pe care îl joacă muzeele în ceea ce privește respectul și recunoașterea diferențelor.

Prin obiectele pe care le conservă, muzeele colecționează povestiri pe care le transmit memoriei comunităților în care trăim. Aceste obiecte reprezintă în cea mai mare măsură expresia patrimoniului nostru cultural și natural.

La Sângerei patrimoniul cultural comun este pus în capul mesei cu mare respect și recunoștință. Rolul muzeelor în societate devine și mai important. Calitatea acestora de a oferi memorii creează oportunități de retrospectivă asupra existenței umane. Muzeele sunt și vor fi în continuare platforme de întâlnire a perspectivelor, instrumente de identificare și depășire a prejudecăților în care sunt implicate societățile actuale.

Stimați angajați ai muzeului din oraș și raion, cu acest minunat prilej, vă adresez cele mai sincere urări de sănătate. Apreciez enorm munca și devotamentul Dumneavoastră pentru a menține în siguranță colecțiile muzeale, pentru a crea și a fideliza publicul, pentru a păstra patrimoniul  și de a-l face cunoscut departe de hotarele orașului, raionului, Republicii Moldova.