Mesaj de felicitare cu Ziua Internațională a Muzeelor

Mesaj de felicitare cu Ziua Internațională a Muzeelor

63
DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională a Muzeelor, lansată la inițiativa Ministerului Culturii și Comunicării din Franța în anul 1977 și marcată anual la 18 mai, de-a lungul anilor a devenit un eveniment de succes desfășurat la nivel internațional. Muzeele sunt instituții care păstrează și conservă mărturiile trecutului, sunt  spații pentru dialog, educație, inspirație, creație și reconciliere.

Rolul muzeelor în societate este unul de o importanță majoră. Calitatea acestor edificii, de a oferi memorii, creează oportunități de retrospectivă asupra existenței umane. Muzeele sunt și vor fi în continuare platforme de întâlnire a perspectivelor, instrumente de identificare și depășire a prejudecăților în care sunt implicate societățile actuale.

 Stimați angajați ai muzeelor din raionul Telenești, cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor vă adresăm cele mai sincere urări de sănătate. Apreciem enorm munca și devotamentul Dumneavoastră depus zi de zi pentru a menține în siguranță colecțiile muzeale, grija manifestată pentru păstrarea patrimoniului raionului și al țării, dar și de a-l face cunoscut printre cetățeni, pentru tânăra generație.