DISTRIBUIȚI

Recent, la Sângerei, a fost inaugurat un Centru de Informare Turistică. Astfel, vizitatorii raionului și în deosebi ai orașului Sângerei vor obține informații diverse despre evenimente culturale, locuri  pitorești,  tururi și intinerare, inclusiv detalii despre destinațiile turistice din teritoriu. Acest proiect  a fost realizat grație entuziasmului, deschideriii, căutărilor, ingeniozității, generozității, excelentului  și extraordinarului tânăr, Constantin HADÎRCĂ,  în parteneriat cu Asociația Obștească „ Sinergyhub”, Asociația Națională pentru Turism Receptor, Primăria orașului Sângerei, Muzeul Etnografic și de Istorie din orașul Sângerei.

La evenimentul  de inaugurare a Centrului de  Informare Turistică au participat Gheorghe BRAȘOVSCHI, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Grigore CORCODEL, președintele raionului,  Mihai BÎRSAN,vice- președinte al raionului,  Rodica COJOCARU, primară interimară Sângerei,  Maria CONDORACHI,șefa Centrului Multifuncțional din Sângerei, Iurie LAȘCO, funcționar public la Primăria Sângerei, rudă apropiată a directorului centrului, Valeriu și Anastasia RUSU, Secția  Cultură Sângerei, funcționari ai  primăriei orașului, Consiliului raional, rude, prieteni.

Tinerii care au activat  în echipă pentru fondarea  și deschiderea acestui centru au trăit emoții deosebite, s-au simțit onorați de prezența oficialilor,  de discursurile și mesajele lor, înțelegând și conștientizând astfel că ei sunt importanți .  Administrația raionului consideră să deschiderea Centrului de Informare Turistică  va avea un impact major asupra diversificării canalelor de promovare a ofertelor  turistice, a evenimentelor culturale de interes pentru turiștii străini și a serviciilor prestate de toți  actorii implicați. În alocțiunea sa Grigore CORCODEL a remarcat: „ Nu am venit aici să tai panglica.  Sunt aici pentru a le mulțumi celor care au participat și au finalizat acest centru de o importanță majoră. Nu am contribuit la realizarea importantului proiect, dar promit pe viitor să susțin asemenea tineri ambițioși, cu un potențial de nedescris,  cu har dumnezeesc cum este directorul acestei instituții, Constantin HADÎRCĂ. Centrul inaugurat are potențialul de a deveni o platformă eficientă de comunicare pentru sectorul privat de turism. Or, pentru a asigura o accesibilitate sporită,  Centru de Informare Turistică este amplasat în centrul orașului Sângerei, care este în  centrul  Moldovei.

Această perlă  va deschide noi orizonturi a trecutului și istoriei, meleagului cu nume frumos Sângerei. Trăim sentimente de mândrie, de împlinire pentru  frumoasa și ingenioasa echipă, care a muncit pentru a-și vedea visul împlinit. Suntem mândri de Dumneavoastră, cei, care studiați și prezentați generațiilor,  trecutul, îl sorbiți  cu nesaț  și-i dați viață  să-l cunoască și alții… Dorim să fim printre primii turiști ai traseelor turistice.  Promitem să Vă susținem în viitoarele proiecte de rezonanță.” …

continuarea articolului îl puteți citi în ziarul numărul 20 din această săptămână