DISTRIBUIȚI
În poză: în momentul susținereii probei în scris

Cabinetul Metodic al Direcţiei Educaţie Sângerei a promovat Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii.” Ediţia din acest an a fost consacrată vieţii, activităţii, creaţiei scriitorului român IOAN SLAVICI.

Atât instituţiile şcolare, cât cele de carte, profesoarele de limba şi literatura română şi bibliotecarele şi-au manifestat deschiderea şi s-au implicat în sprijinul elevilor iubitori de lectură şi cunoscători, dornici de a participa la concurs şi au demonstratat cunoştinţe, atât la etapa instituţională, cât şi la cea raională.
„Înainte de a ajuta elevii de a se pregăti de concurs, mai întâi ca profesoară am recitit toate12 lucrări literare ale scriitorului SLAVICI, după care am recomandat elevilor noştri să studieze, îndrumându-i”, a mărturisit Tamara GUMOVSCHI, profesoară de limba şi literatura română,Gimnaziul „ION VATAMANU” . Etapa raională s-a desfăşurat în incinta Centrului de Creaţie şi Agrement Sângerei. Potrivit organizatorilor, la concurs au participat 28 de concurenţi, elevi din clasele IX-XI. Probele de concurs au fost organizate în baza bibliografiei recomandate. Participanţii la aceste teste au trebuit să dovedească că au lecturat în profunzime, au fost atenţi la detalii din viaţa şi activitatea scriitorului, la acţiunile personajelor din nuvelele şi romanele scriitorului.
Dintre toţi participanţii la concursul înţelepciunii, cel mai bine s-a isprăvit Corina DEMENCIUC, eleva profesoarei Natalia VASILICĂ, gimnaziul „Nicolae DABIJA”. Ea a acumulat 43 de puncte din maximum de 60 .Vlad MERENEANU, elevul profesoarei Ana PODLISNIC, Liceul „Pantelimon Halippa”, din Cubolta a acumulat 39 de puncte, clasându-se pe locul II. Cu 38 de puncte acumulate s-a situat pe locul III, Alexandru COSTENIUC, elevul profesoarei Eugenia ȘUȘU L.T. „Nicolae CASSO”…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 17 din săptămâna aceasta