DISTRIBUIȚI
În poză: în momentul festiv de inaugurare

În ultima duminică a lunii mai în oraşul Sângerei a fost marcată Ziua Sportului şi a Mişcării Olimpice. Startul acestei minunate festivităţi a fost dat printr-un cros olimpic, cu pornire din Piaţa Centrală până la Stadionul orăşenesc „Olimpiada – 80”. La cros au participat cu mic și mare peste 400 de entuziaşti, care s-au întrecut în alergare. Pulsul dinamic al sărbătorii a fost generat de participanţii la celelalte probe sportive, care s-au desfăşurat în acest spaţiu de practicare a sportului şi care au atras un număr impresionant de sportivi şi suporteri.
Mai întâi timpul frumos şi favorabil de afară a recompensat eforturile depuse de organizatorii Zilei Sportului şi a Mişcării Olimpice. Consiliul Raional, Serviciul de Tineret şi Sport au făcut front comun cu primăria oraşului Sângerei, Agenţia Teritorială Olimpică, Compania „Gelibert” şi au creat o atmosferă olimpică pentru toţi amatorii sportului. În momentul festiv de începere a festivităţilor sportive, reprezentanţii acestor instituţii au adresat mesaje de felicitare şi încurajare participanţilor şi echipelor reprezentative ale organizaţiilor din teritoriul primăriei. Totodată i-au motivat pe iubitorii sportului să fie activi şi să se implice în competiţiile propuse. Parcursul sărbătorii a fost dinamizat inclusiv prin dans sportiv, prezentat de membrii Centrului de Tineret şi cele mai active femei sportive, primit călduros de admiratori.
Participanţii la cursa de alergări au fost întâmpinaţi cu aplauze la linia de finiş. Primii 20 de băieţi, dar şi primele 20 de fete care au ajuns la finiş au fost premiaţi. Susţinătorul sportului Vasile BEJENARI, directorul Companiei de producere a băuturilor răcoritoare şi-a asumat premierea participanţilor la crosul olimpic. Echipa de sportivi din primăria Pepeni a câştigat Cupa transmisibilă, fiind apreciată cea mai performantă, sportivii căreia au acumulat cele mai multe premii la cursa de alergări. Entuziasmul lor sportiv a fost motivat şi de faptul că din echipa lor a făcut parte şi a alergat Victoria BOLOHAN, campioana europeană la sambo, recent revenită de la Campionatul European din Spania, oraşul Gijon. Dintre fete, cele mai iute de picior, performanţe de locul I şi II la alergări au demonstrat Natalia NACLADĂ şi Veronica NANI din satul Bilicenii Vechi. …

continuarea articolului îl puteți găsi în numărul 21 al ziarului din săptămâna aceasta