Ion Popescu de la Judecătoria Bălți și-a dat demisia

Ion Popescu de la Judecătoria Bălți și-a dat demisia

100
DISTRIBUIȚI

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți 12 septembrie curent, cererea judecătorului privind eliberarea lui din funcție.

„Cu 10 voturi pro și 0 voturi împotrivă ale membrilor prezenți, plenul CSM a hotărât: se acceptă cererea de demisie a judecătorului Ion Popescu din funcția de judecător de la Judecătoria Bălți din data de 12 septembrie 2023,” a  declarat președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman.

În cadrul ședinței, membrul CSM Ion Guzun, a declarat că magistratul nu a avut sancțiuni disciplinare.

„(…) La ultima evaluare a Colegiului pentru evaluarea performanțelor judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii a fost evaluat cu calificativul „foarte bine”. Chiar dacă în anul 2020, dumnealui a depus cerere de demisie din funcția de judecător, ulterior Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea lui de retragere a  cererii de demisie (…), a spus Ion Guzun.

„Vreau să-mi exprim gratitudinea  față de activitatea domnului Popescu în sistemul judecătoresc. Dumnealui a deținut o perioadă îndelungată și funcția administrativă în cadrul sistemului judecătoresc. A fost președinte al Judecătoriei Sângerei. Îi dorim multă sănătate și succese,” a adăugat membra CSM, Maria Frunze.

Conform magistrat, md, Ion Popescu a fost numit în funcția de președinte al judecătoriei raionului Sângerei în ianuarie 1999. În iulie 2011 a fost desemnat în calitate de judecător, până la atingerea  plafonului de vârstă.