DISTRIBUIȚI
În poză: Președintele Raionului în momentul premierii învingătorilor

Producătorii agricoli din raion au fost onoraţi şi cinstiţi cu prilejul zilei profesionale în cadrul unui Forum festiv cu genericul „După merit şi răsplată.” Eroii anului agricol 2018 au fost răsplătiţi cu Trofee de gradul I, II, III şi Diplome de Merit. Gala decernării premiilor Consiliului Raional – producătorilor agricoli,declaraţi învingătorii Campaniei recoltării din anul acesta, s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, în Restaurantul „Hermes” din oraşul Sângerei.
Fiecare agent economic s-a prezentat la cel mai mare Forum al oamenilor muncii din raion cu echipa sa de participanţi la muncile câmpului, care au asigurat recoltarea culturilor crescute în acest sezon agricol şi depozitarea roadei în hambarele pline. Au fost premiaţi eroii anului agricol, inclusiv cei mai în etate mecanizatori, dar şi cei mai tineri.
Vasili MARANDIUC, Preşedintele Raionului a exprimat mulţumiri plugarilor pentru eforturile depuse în strângerea recoltei şi pentru dragostea care o manifestă faţă de glia străbună şi devotamentul constant sfintei meniri de a creşte pâine. În acest context al recunoştinţei şi-a încadrat mesajul primarul Gheorghe BRAŞOVSCHI, expus plugarilor în numele celor 36 de edili, membri ai Asociaţiei raionale a Primarilor: „În cazul când mai mult de o sută de zile nu au căzut precipitaţii şi aţi avut curajul să înfruntaţi aceste provocări şi să obţineţi recolte bune, sunteţi nişte eroi.” În numele Cancelariei de Stat a adus omagiu plugarilor şi vredniciei lor, Teodor DONOS, şeful adjunct al Oficului Teritorial Bălţi. Grigore NEGRUŢI, şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului Raional a expus o sinteză asupra situaţiei din domeniu, menţionând că „a fost un an agricol anevoios, cu mare deficit de umeditate şi cu impact negativ asupra culturilor şi recoltei obţinute”….

continuarea o puteți găsi în ziarul nr. 44-45 din această săptămână