Întâlnirea de suflet cu jurnalistul, poetul nevăzător Andrei Luțcan

 Întâlnirea de suflet cu jurnalistul, poetul nevăzător Andrei Luțcan

46
DISTRIBUIȚI

19 Mai 2023 Biblioteca publică Țiplești a fost gazda întâlnirii cu jurnalistul, poetul nevăzător Andrei Luțcan, originar din această localitate. Rădăcinile unei dinastii ale familiei care se trag din tradițiile și obiceiurile lăsate din strămoși, prin credință și fapte bune.

După cum este binevenit la noi poetul a fost întâlnit cu pâine și sare, după care a fost desfășurată activitatea cu genericul ,, Acasă la mama-i acasă,,

Această întâlnire a fost întâi de toate binecuvântată de Petru Lisnic –parohul bisericii,, Nașterea Domnului,, din sat, împreună cu dascălul Himic Valentina.

Prezenți la această activitate au fost profesorii și elevii de la gimnaziul,  cât și săteni din sat.

Întâlnirea cu acest scriitor le-a dat prilej copiilor și sătenilor de a cunoaște și a descoperi în mai de aproape cartea  de versuri ,, Acasă la mama-i acasă,, unde poeziile din această carte ne aduce anume la baștină ,la părinți, la frați  și surori.

Copii ghidați de profesoara de l. română Suhin Maria au prezentat viața și activitatea poetului, creațiile proprii ale elevilor, Curniuc Vlad cu proză, Curniuc Dan – poezie, Cebotari Cristi –poezie, Merioru Nicoleta – poezie, unde poetul ia îndemnat să fie ascultători, stăruitori la învățătură și să-și dezvolte talentul și gustul de lectură, carte, bibliotecă să nu uite de unde își trag rădăcinile. Soția poetului ne-a recitat o poezie recent ieșită de sub tipar despre satul natal Țiplești.

Recitând poeziile poetului copii au trăit clipe de neuitat, și au avut fericirea unui dialog viu la runda întrebări –răspunsuri. Sunt poezii care îți răscolesc sufletul, te motivează să meditezi asupra sensului vieții, te încarcă de optimism, de credința în Dumnezeu.

,, Sunt o adiere de vânt/ Ce tot suflă pe acest pământ/ Când mai bucuros, când mai trist/ Mereu același optimist,, – citim în una din poeziile sale.

Continuare citiți în ziarul Ecoul nostru din 26 mai 2023.