DISTRIBUIȚI
În poză: Imagini de la ceremonia Incubatorul de Afaceri

Anul 2013 a fost cel care a început să scrie o poveste frumoasă și demnă de respect în rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova. A fost inaugurat Incubatorul de Afaceri Sângerei, grație suportului financiar al Uniunii Europene (UE) și Consiliului raional, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODÎMM). Cu o istorie frumoasă și cu multe experiențe demne de a fi surse de inspirație pentru generații, Incubatorul de Afaceri și-a celebrat, la 19 septembrie curent, „Ziua Ușilor Deschise”, cea de-a cincea aniversare de la fondare, într-o atmosferă festivă, cu lume selectă-reprezentanți ai misiunilor diplomatice și instituțiilor publice centrale și locale, și foarte multe urări de bine.
În cadrul aceleași sărbători au fost decernate premii învingătorilor concursului raional „Cel mai bun antreprenor din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii.”

Într-o prezentare de zile mari, moderată de talentații oameni ai culturii Valeriu și Anastasia RUSU, în colaborare cu administrația incubatorului, Consiliului Raional, rezidenți, antreprenori, cât și oaspeți de onoare au marcat cea de-a cincea aniversare a Instituției Publice Incubatorul de Afaceri din Sângerei. Cei prezenți la eveniment au salutat oaspeții de onoare: Vasili MARANDIUC, Președintele raionului, Ion CEBOTARI și Mihail BÎRSAN, vicepreședinții raionului, Giuntautas BARANAUSCAS, membrul Delegației Uniunii Europene în Moldova, Silvia BICENCO, Directorre, People in Needîn Moldova, Cehia,șefa-adjunctă a Secției Operațiuni, Petru GURGUROV, Director General interimar, Speranța OLARU, Delegația UE Moldova, delegație din Estonia, Maria PRISĂCARI, șefă Centru Atragere Investiții, Agenția de Dezvoltare Nord, Nicolae ROPOT, șef Secția Administrare Publică a Consiliului raional, Rodica COJOCARU, viceprimară de Sângerei, Octavian BANARU, șef Direcția Financiară a Consiliului rational, Dumitru Scoropat, Președintele Nniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din raion etc.
Pornind de la realitatea că într-un mediu aflat într-o continua schimbare, doar ambiția, perseverența și informarea permanentă sunt factorii de succes pentru o companie la început de cale, Incubatorul de Afaceri reprezintă anume acel mediu care oferă suport integrat pentru transformarea unui start-up într-un succes, astfel a fost croită povestea de succes a instituției pe parcursul a cinci ani de activitate.
Președintele raionului, Președintele Consiliului de administrare a Instituției Publice Incubatorul de Afaceri, a ținut un discurs de felicitare emotiv: „Incubatorul de Afaceri este motorul dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii din raion și nu numai. Este îmbucurător faptul că încrederea și optimismul oamenilor de afaceri din teritoriu cuprivire la perspectivele oferite de incubator sunt în creștere semnificativă. Or, la ora actuală Incubatorul de Afaceri găzduiește 45 de rezidenți, din care 24 afaceri sunt start-up. Totodată, 24 companii își desfășoară activitatea în domeniul producției, iar 21 prestează servicii 12 companii rezidențiale și-au lansat sau extins afacerea cu suportul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” și al Programului –pilot „Femei în afaceri” destinate de ODÎMM. Aduc cele mai frumoase și cordiale felicitări administrației și rezidenților Incubatorului de Afaceri, cu prilejul omagierii aniversării a V-a. Rezultatele activității sunt destul de frumoase, fiind câștigătorul concursului „Incubatorul de Afaceri al anului”, pentru activitatea remarcabilă a instituției pe parcursul anului 2017. Instituția reprezintă un centru de dezvoltare al afacerilor, care stimulează crearea companiilor noi, contribuite la crearea de noi locuri de muncă, ceea ce aduce un aport considerabil la dezvoltarea economiei raionului și nu numai. ”…

Continuarea o puteți citi în ziarul numărul 33 din această săptămână