DISTRIBUIȚI

Situația epidemiologică privind evoluția noului tip de coronavirus în raionul nostru se schimbă de la o zi la alta. În ziua de 20 mai au fost înregistrate încă 6 cazuri noi de COVID-19.
Potrivit lui Gheorghe Balea, coordonatorul Centrului de Sănătate Publică Sângerei: „Situația epidemiologică privind noul tip de coronavirus la momentul actual în raion este în creștere cu încă 6 noi cazuri, la data de 20 mai curent. Cu acestea împreună numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 s-a ridicat la 107. Dintre acestea 104 sunt cazuri locale”.
Rămâne constant numărul persoanelor decedate, avem două decese în continuare. Alarmant este faptul că alte persoane, inclusiv din orașul Sângerei, pacienți cu formă gravă au fost transferați la Spitalul Clinic Republican și alte spitale strategice pentru un ajutor medical mai complex.
Urmărind tabloul situației epidemiologice, potrivit bilanțului COVID-19 pe întreg raionul, reiese următoarele: primăria orașului Sângerei se confruntă la moment cu 31 de cazuri, după care în creștere vertiginoasă sunt cazurile de îmbolnăviri în primăria Prepelița, 15 cazuri. În creștere este numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în primăria Sângereii Noi, 9 cazuri, în orașul Biruința – 6 cazuri. Bilicenii Noi, de la 1 caz la 4, primăria Alexăndreni, de la 6 la 11 cazuri. Un caz s-a înregistrat în primăria Tăura Veche, cea care nu a avut nici un caz înregistrat de îmbolnăviri. Constant rămâne numărul de infectați în primăria Bilicenii Vechi, 7 cazuri înregistrate precedent.
Cetățenii raionului sunt recunoscători medicilor Spitalului raional, dar și celor de familie care depun toate eforturile, riscă cu sănătatea și securitatea vieții lor, în scopul luptei cu virusul virulent, în a obține temperarea acestuia. Purtând măști și mănuși, respectând regulile igienico/ sanitare ei se solidarizează, inclusiv prin respectarea celorlalte recomandări ale specialiștilor spre a ajuta medicilor să ne salveze de această epidemie.