În Sângerei se pune temelia unui nou lăcaş sfânt

În Sângerei se pune temelia unui nou lăcaş sfânt

1315
DISTRIBUIȚI

Pe teritoriul Spitalului raional Sângerei urmează să fie construită o nouă Biserică în cinstea Marelui Mucenic Pantelimon, tămăduitor de boli. Recent a fost organizată o rugăciune de sfinţire a temeliei viitoarei construcţii, la care au participat enoriașii, ctitorii şi un sobor de preoţi.

Aceasta va fi a treia biserică creştin – ortodoxă care va  sluji creştinilor din oraşul Sângerei. Prezent la rugăciunea de sfinţire a temeliei viitorului lăcaş sfânt, primarul de Sângerei, Gheorghe BRAŞOVSCHI a menționat: „Sunt onorat să particip la sfinţirea pietrei de temelie a bisericii în numele Sfântului Pantelimon, doctor de boală, care va fi edificată în această regiune a orașului”. El a îndemnat participanţii la sfinţire, pe apropiaţii acestora să contribuie şi să susţină viitoarea construcţie a lăcaşului sfânt. Edilul a exprimat încrederea că prin sprijinul enoriaşilor şi contribuţiile ctitorilor, a Administrației Publice Locale va reuşi această sfântă lucrare.

Prin rugăciunea de sfinţire, împreună cu soborul de preoţi care au susţinut-o, ctitorul Serghei ZUBATE a cerut Bunului Dumnezeu pogorârea Duhului Sfânt asupra construcţiei lăcaşului sfânt. Creştinilor care locuiesc în această parte a oraşului, cât şi bolnavilor care îşi recapătă sănătatea în Spitalul raional, rudelor acestora  le va fi mult mai uşor şi accesibil să se roage pentru sănătate în această biserică.

„Datorită unui ctitor cu posibilităţi  mai mari şi generoase a început construcţia noii biserici, Dumnezeu să ne ajute mai departe”, şi-a exprimat încrederea părintele Serghei.

Continuarea o citiți în nr. 45 al ziarului