DISTRIBUIȚI

Consultanţii ACSA, reprezentanţii Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului raional,  inginerii cadastrali din teritoriile primăriilor, reprezentanţii organizaţiilor de viticultori şi-au unit eforturile pentru crearea şi implementarea Registrului Vitivinicol, proiect care este lansat în Republica Moldova. Crearea Registrului va spori şansele pentru încheierea contractelor ferme de desfacere cu procesatori, magazine şi exportatori, cât şi pentru stabilirea preţurilor la produsele viticole şi vinicole în interesele producătorilor.

birsanu (1) birsanu (3) birsanu (8)

Necesitatea creării şi implementării Registrului Vitivinivol (RVV) a fost subiectul de discuţie şi de scolarizare a seminarului organizat de Serviciul de Extensiune Rurală ACSA, care s-a desfăşurat recent în sala de şedinţe a Consiliului raional. La seminar au fost invitaţi şi au participat consultanţii ACSA, inginerii cadastrali, experţi în domeniu şi coordonatorii proiectului. Preşedintele raionului Vasile MARANDIUC a susţinut  lansarea proiectului în teritoriu şi a rugat implicarea onestă a fiecărui participant în elaborarea Registrului şi susţinerea acestuia prin colectarea, verificarea şi introducerea datelor, cât şi lucrul cu proprietarii plantaţiilor asupra necesităţii de înregistrare a lor.

Constantin BÂRSANU, coordonator de proiect al Serviciului de Extensiune Rurală a prezentat componența de colectare, verificare şi introducere a datelor în registru Vitivinicol, precizând că obiectivul principal este de a acumula numărul maxim de cereri de înregistrare de la producătorii de struguri şi vinificatori eligibili, de a asigura corectitudinea informaţiilor colectate şi de a introduce datele în RVV.  Totodată el a explicat prevederile şi modalitatea de completare a formularului cererii de înregistrare a fiecărei plantaţii.

Continuarea o citiți în nr. 45 al ziarului