DISTRIBUIȚI

Examenele de Bacalaureat reprezintă pentru liceenii de azi cea mai importantă, dar și a mai provocatoare etapă.
La 27 iunie curent, elevii din raion și-au aflat rezultatele preliminare la examenele de bacalaureat. Din numărul total de liceeni 14% ( 29 de persoane) nu au reușit să susțină toate probele în prima sesiune. Astfel, elevii pot vedea rezultatele individuale obținute la prima probă de examen, atât în cadrul Centrului de Bacalaureat unde au susținut examenul, cât și prin intermediul platformei w w w. bac.edu.md. Potrivit Direcției Educație Sângerei, rata de promovare a absolvenților din raion este mai mare față de sesiunea Bacalaureat 2019, la aceeași etapă. Astfel, dintre cei 196 liceeni, 167 au promovat examenul național de Bacalaureat.

Fiecare persoană s-a ciocnit cel puțin o dată în viață de un eșec, de o situație căreia nu-i vedea soluționarea. Pe unii aceste momente i-au călit, pe alții din contra…
La sesiunea de Bacalaureat 2021 au fost admiși 196 candidați din liceele raionului, dintre care 167 de candidați au promovat examenul național de Bacalaureat în sesiunea de bază. Până la desfășurarea contestațiilor, rata promovabilității fiind de 45,34, nota medie -7,17, fiind în ascensiune față de aceeași etapă a sesiunii de bază a examenului național de Bacalaureat 2019. 29 de candidați au primit note negative.
„Înainte de susținerea examenelor de BAC în instituțiile de învățământ se studiază Regulamentul cu privire la examenul respectiv, unde sunt familiarizați părinții , informați elevii despre condițiile și calitatea pe care o cere examenul, procesul educațional în condiții de maximă siguranță.

Continuarea citiți în n.26 din 2 iulie 2021