DISTRIBUIȚI

(Continuare din nr. 27-28)

Vreau să mă refer în acest început de filă istorică la întâlnirea memorabilă dintre echipele colhozurilor „Lenin”( Chișcăreni) și „Miciurin” (Sângerei). Fotbaliștii din Centrul raional au obținut o victorie categorică cu scorul: 5-0. Învingătorii au primit dreptul de a evolua în anul 1969 în campionatul republican ASB„Colhoznicul”, din cadrul ediției a III-a a Jocurilor sportivilor de la sate.
Etapa preliminară a competiției s-a disputat în 4 serii, alături de echipe din alte raioane. Fotbaliștii colhozului „Miciurin” au jucat în seria a 4-a, alături de echipe din mai multe raioane. După turul susținut, câte 10 puncte a acumulat inclusiv echipa „Vierul ” a Lozovscului ( astăzi Sângerei). În primul meci al returului, disputat pe 22 iunie, echipa colhozului „Miciurin” a obținut o nouă victorie, învingând echipa satului Pârlița cu 4-2. Între timp reprezentanții echipei colhozului „Lenin”( satul Chișcăreni), au depus o contestație la ASB„Colhoznicul” în care au indicat că în formația colhozului „Miciurin”evoluiază fotbaliști care nu au dreptul de joc. După verificările efectuate de arbitrul principal al competiției, V.Milanco și V.Rogozenco, jurnalistul Ziarului „Tinerimea Moldovei”, echipa „Vierul”, lidera campionatului în seria a IV-a a fost exclusă din competiții. „Cazul de la Lazovsc” a fost titlul articolului publicat în Tinerimea Moldovei, din 2 iulie 1969. Titlul de campioană a ASB„Colhoznicul”în anul acesta, 1969 a fost obținut de echipa „Rubin” din Florești.
Abia din ianuarie 1970 fotbaliștii echipei cohozului „Miciurin” au început antrenamentele din cadrul pregătirii către noul sezon. La sfârșitul lunii „Vierul”, lazovsc a disputat două jocuri de verificare, câștigându-le pe ambele. Prima la Glodeni, în fața echipei –gazdă. A doua la Grigorăuca, unde a învins cu un categoric 6:0 echipa „Rassvet”din satul Căzănești, campioana raionului Telenești.
După scandalul din anul trecut, Federația raională de fotbal a luat hotărârea de a delega la campionatul ASB„Colhoznicul” din 1970 învingătoarea meciurilor de baraj dintre cele mai bune două echipe din raion – „Vierul”, Lazovsc și formația colhozului „Lenin” din satul Lazo, astăzi Chișcăreni. Data viitoare Vă vom prezenta statistica evoluției echipei „Vierul” în campionat, prezentată de fostul jucător al echipei, Constantin Curciuc.

( Va urma)
Vladimir Hurs, susținătorul fotbalului sângereian