DISTRIBUIȚI

Gimnaziul ”Ion Ignatiuc” din satul Prepelița a fost gazdă a seminarului „Managerul Începător” din instituțiile preuniversitare din raion pe data de 29 ianuarie curent. Tinerii manageri din raion au fost primiți în instituție cu bunăvoință de membrii Consiliului Consultativ al Elevilor cu mesajul „să fie purtători de pace și bunătate în această lume”.Ziua a continuat cu o prezentare a instituției, făcută chiar de talentații elevi ai gimnaziului și directoarea instituției, Svetlana Erimei. Managerii oaspeți au aflat despre istoria satului și personalitatea marcantă Ion Ignatiuc, fost deputat în Sfatul Țării, ce a votat Marea Unire în anul 1918. Elevii gimnaziului și-au prezentat talentele prin dans, cântec, poezie. La fel toți oaspeții prezenți au primit în dar un înger-simbol al păcii, protecției și bunăstării în familie, care au fost confecționate de profesoara de educație tehnologică Tatiana Aparatu.
Participanții atelierului au făcut o vizită prin sălile de clasă, iar un popas a fost făcut la Muzeul școlar, care este bine amenajat cu exponate diverse, fondatori fiind profesorul de geografie Petru Pleșca și ex-profesoara de istorie Iulia Șoimu.
Scopul seminarului a fost realizat în baza unui trayning cu subiectul ”Diagnosticarea CD” din instituție. Trayningul a fost realizat de către directorul adjunct pe instruire Eugenia Bliuc, ce le-a explicat cu dăruire de sine tinerilor manageri subiectul dat. Cu recomandări metodice la acest subiect s-a referit și Ion Roșca, președintele Sindicatului CR Sângerei al SEȘ.
Experiența își are numele său, astfel și în Gimnaziul ”Ion Ignatiuc” s-a studiat un exemplu de acest nume – Pleșca Elena învățătoare la clasele primare. Dna Pleșca si-a expus toată activitatea sa, fiind un model de învățătoare prin concluzii și fapte dobândite de-a lungul anilor.
Ion Rosca, fiind coordonatorul principal al seminarului, a mulțumit și apreciat activitatea managerilor și cadrelor didactice din gimnaziu.