Eveniment la Flămânzeni

Eveniment la Flămânzeni

17
DISTRIBUIȚI
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Fundația „General Grigore Baștan” a organizat în perioada 22-23 mai 2023, în Republica Moldova, o serie de evenimente dedicate parașutiștilor militari în colaborare cu Muzeul de Istorie și Etnologie din Bălți, Primăria Coșcodeni și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din  municipiul Bălți. La aceste evenimente au avut loc omagierea eroilor parașutiștilor militari și a generalului-maior parașutist GRIGORE BAȘTAN, care pentru Armata României va rămâne „părintele parașutiștilor militari” și unul dintre cei mai iubiți comandanți. Luni la Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți  a avut  loc  deschiderea evenimentului iar a doua zi la Flămânzeni,  în scuarul Casei de Cultură Coșcodeni a avut loc un eveniment memorabil, emoționat și foarte frumos la placa comemorativă dedicată  lui  Grigore Baștan ,  general parașutist român,   Oleg Oncean, căzut în Afganistan și Iurie Boghiu,căzut în Transnistria.

Cuvânt de deschidere a avut Liubovi Gobjilă, primara  comunei care a salutat prezența între aceștia parașutiști militari în rezervă și membri ai unor asociații a parașutiștilor, pe militarii Garnizoanei Bălți  și a batalionului cu  destinație specială ,,Fulger”, elevi ai  gimnaziului din localitate:

,,Mulțumim din suflet Fundației  ”General Grigore Baștan” pentru organizarea acestui eveniment emoționant. Faptul că la noi la Flămânzeni s-a născut unul din cei mai redutabili șefi militari,ctitorul trupelor de elită a armatei române  spulberă miturile sovietice că numai sub URSS  cei născuți în ținut s-ar fi putut afirma cu desăvârșire”a menționat  primara de Coșcodeni.

Continuare citiți în ziarul Ecoul nostru din 26 mai 2023