DISTRIBUIȚI
În poză: Zâna Toamnă, alături de cele patru fiice și moderatoarele A. CONDORACHI, M. POPA

Toamna și-a intrat în drepturi, învelind pământul cu haina multicoloră, învrednicindu-l cu cele mai bogate roade, dându-i omului de la țară o șansă să-și termine lucrările, să-și depoziteze în hambare rezultatul muncii de un an. Aceste motive de bucurie i-au adunat la o frumoasă sărbătoare pe toți partenerii educaționali ai Grădiniței „Mărțișor” din Sângerei: educatori, părinți, copii, reprezentați ai primăriei orașului.

Din nou e toamnă… Din nou ea îşi aşterne covorul auriu prin lunci, prin câmpii, prin păduri şi desigur în ograda Grădiniţei „Mărțișor”, unde tradiţional la mijloc de octombrie se inaugurează un frumos carnaval al anotimpului, cu genericul „Toamna, armonie și culoare”. E sărbătoarea în care fiecare educator cu grupa de copii au posibilitatea să-şi demonstreze măiestria creativă şi să aducă omagiu bogatului anotimp prin organizarea meselor cu expoziţii din fructe şi legume, prin compoziţii colective şi individuale, cu bucate tradiţionale alese și un concert excepțional. Invitații au avut parte de un program artistic bine organizat de către grupele de copii care poartă cele mai frumoase nume de flori și personaje din povești: „Busuioc”, „Romanița”,„Lăcrimioara”,„Clopoțel”,„Lalele”, „Garofița” „Viorica”, „Boboceii”, „Gogoașa” etc. În programul variat a fost o explozie de poezii, cântece, ghicitori, jocuri, scenete legate de toamnă, nelipsind dansurile şi hora. Cei prezenţi, de la mic la mare, au dansat cu cea mai mare plăcere în horă cu Zâna Toamnă şi s-au simţit cu adevărat cei mai fericiţi şi într-o atmosfera de basm. La finele sărbătorii au fost răsplătiți cu daruri alese din coșul Toamnei.
Directoarea instituției Elena PATRAȘ a afirmat că sărbătoarea este una tradițională, iar marcarea ei are drept scop o implicare mai activă a părinților în viața copiilor lor: „Toamna cu roade bogate, ne aduce multe şi de toate. A adus și în gradinița noastră, astăzi, tot ce are ea mai de preț: fructe și legume colorate, oaspeți frumoși și harnici, copilași talentați care ne-au emoționat prin prestația lor.

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 38 din această săptămână