DISTRIBUIȚI
În poză: imagini de la careul festiv „Ultimul sunet” L.T. „Olimp”

Joi, 31 mai, în toate cele 40 de instituții preuniversitare din raion a răsunat ultimul sunet de clopoțel. În acest an, la careul solem au fost prezenți 8835 de elevi, dintre care :clasele primare – 3694 de copii, ciclul gimnazial – 4448 și cel liceal – 693 de elevi.
Dascălii retrăiesc pentru a câta oară clipa despărțirii de cei care le-au devenit scumpi și dragi. Anul curent, pornesc în lumea mare a maturității 291 de absolvenți, purtați pe aripile de vis.
Aruncând o privire retrospectivă asupra activității instituțiilor de învățământ din raion, în anul ce s-a scurs constatăm că marea majoritate a cadrelor didactice au manifestat o înaltă conștiință profesională făcându-i pe toți elevii să beneficieze de toată grija și atenția din partea lor.
Tot ce s-a realizat și se realizează vine să confirme că școala, sprijinindu-se pe umerii împovărați de muncile și marile griji ale pedagogilor, constituie stâlpii de rezistență ai neamului, căci munca lor este descifrabilă pretutindeni.
Cu ținute elegante, cu flori în mână, baloane, zâmbete, nostalgie și chiar lacrimi, elevii Liceului Teoretic (LT) „Olimp” din orașul Sângerei s-au aliniat ieri, dis-de-dimineață la careul festiv. Cei 43 de absolvenți ai claselor liceale și 91 gimnaziale, au fost felicitați și încurajați de către dascălii lor pentru examenele ce urmează. Pentru picii din cele trei clase primare acesta a fost primul „ultim sunet de clopoțel”, după un an îndelungat de scris, citit și stat în bănci.
Ludmila ȘIȘCANU, directoarea instituției, a fost cea care a moderat de minune ultima lecție a anului de studiu 2017-2018, calificată o lecție de bilanț, a visurilor, succeselor… „Fiecare sfârșit de an academic, ne adună, ca să trăim momente de aleasă bucurie spirituală, dar și sentimente de împlinire, de satisfacție și mândrie pentru cele realizate pe parcursul anului. Este o sărbătoare a împliniri, dar și a inițierii voastre într-o nouă etapă a vieții. Împreună am trăit etape și momente de neuitat. Așa ați crescut dragi elevi, sub ochii înțelegători și senini ai profesorilor, având convingerea că numai munca este izvorul realizărilor de orice fel în viața unui om. Acum gândurile noastre, ale profesorilor, și ale voastre, se îndreaptă spre viitor, căci, clipa pe care o trăim acum, este cea a marelui bilanț.
Vara își deshide larg brațele, să fiți îmbrățișați de evenimente interesante, să vă odihniți din plin și să continuați să lărgiți orizontul de cunoaștere prin diverse activități de agrement, pentru a vă putea întoarce în lumea cunoștințelor cu noi forțe și cu multă îndrăzneală în vederea depășirii propriilor capacități.
Dragi absolvenți! Treceți printr-o perioadă cu totul specială, dar și decisivă. Pentru voi se deschide o altă etapă, este perioada de căutare a sinelui, de consemnare a rezultatelor obținute de-a lungul anilor, cât și de mobilizare a eforturilor și talentului în realizarea cu succes a proiectelor de perspectivă.
Trăim într-o lume a oportunităților nelimitate. Este necesar doar să aveți ambiție, interes și consecvență, să le descoperiți și să le folosiți. Propuneți-vă obiective ambițioase, depășiți frica, incertitudinea. Important este să vă formulați propria definiție a succesului. Nu permiteți celor din jur să vă dicteze alegerea în viață. Aveți mereu curajul de a spune ce gândiți, credeți în ceea ce spuneți,” a declarat Ludmila SIȘCANU.
Emoțiile i-au copleșit pe toți cei care au avut ceva de spus la această festivitate. „Ziua de azi marchează un sfârșit, dar și un început. Să nu vă fie teamă de început, de noile provocări. Sigur că vor fi multe realizări. Eu, profesorii, părinții Vă vom fi alături cu gândul. Așteptăm de la voi, doar noutăți bune. Vă dorim „drum bun în viață”. Mult succes la examenele de bacalaureat și la toate examenele vieții,” a spus Igor CIUPERCĂ, diriginte clasei absolvente…

Continuarea o puteți citi în ziarul numărul 22 din această săptămână