DISTRIBUIȚI

Consilierii Consiliului raional Sângerei s-au întrunit vineri, 10 iunie în ședință ordinară de lucru. Ședința aleșilor raionali s-a desfășurat în incinta Consiliului raional, sala de ședințe .Prin votul majoritar rolul de președinte al ședinței a fost acordat consilierei fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Maria Bordeniuc.

După o activitate dificilă în cadrul comisiilor consultative,de specialitate asupra proiectelor de decizie care urmau să fie aprobate în ședință , consilierii au avut o muncă și mai grea în cadrul întrunirii lor. Din cauza neînțelegerilor dintre ei și a microfoanelor„mute” ședința a decurs anevoios, cu multă ceartă. Pe tot parcursul acesteia unele voci au fost de neauzit, mersul ședinței fiind greu de moderat, adică nu s-a înțeles nici în cer, nici pe pământ. În aceste condiții a decurs ședința ordinară a CR Sângerei, cu ordinea zilei care a inclus 17 chestiuni.
De la bun început, multe discuții s-au dus cu referire la proiectul de decizie asupra chestiunii „Cu privire la examinarea cererii privind suspendarea deciziei nr.1/29 din 31.03.2022.” Proiectul dat se referă la restabilirea în funcție a secretarei Consiliului raional Mihaela Luca. La ședința din martie aceasta a fost suspendată din funcție pe motivul unor insinuări de abuzuri în serviciu. Acum aleșii Consiliului, „experți” consacrați în a demite și restabili în funcții funcționari publici au luat act de cererea privind suspendarea deciziei în cauză, potrivit notificării Cancelariei de Stat. Aleșii raionali au fost puși în fața faptului de a respinge cererea de suspendare privind raportul de serviciu al acesteia. Astfel, consilierii au votat restabilirea în funcție a secretarei Consiliului raional Mihaela Luca.
Consilierul PAS Gheorghe Cazacu a propus audierea declarației formațiunii privind demiterea președintelui raionului Gr.Corcodel. Maria Druga, consiliera PAS, a dat citire declarației , prin care a anunțat că formațiunea PAS nu împărtășește aceleași viziuni cu președintele raionului care , „ar avea comportamente iresponsabile”. 

Continuarea citiți în n.26 din 17 iunie 2022