DISTRIBUIȚI

În prezent face acest lucru în cadrul Şcolii de Sport „Dumitru Atanasov” din oraşul Sângerei. Creşte faimoşi jucători de fotbal, îi antrenează în această activitate de la vârsta cea mai mică, până îi vede jucători de top. Ocuparea copiilor cu fotbalul este programul său de-o viaţă. Îi place ceea ce face, activitatea de pedagog-antrenor. Aceasta a făcut de la vârsta de 22 de ani,după absolvirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Institutului „Ion Creangă” din Chişinău.

Tot de atunci este în Sângerei şi pe aceste terenuri de sport a crescut şi creşte generaţii faimoase de fotbalişti. A educat şi educa prin fotbal şi lecţiile sale de cultură fizică pe care le-a predat de-a lungul carierei profesionale adevăraţi patrioţi.
Chiril ŞUŞU mai întâi a predat lecţii de cultură fizică, apoi a organizat antrenamente la fotbal şi a atras copii în acest joc fascinant ,în lumea faimoasă a sportului şi a fotbalului inclusiv. Mulţi presupun că aceasta ar fi cheia succesului său, că deţine şi cunoaşte multă pedagogie şi psihologia copilului. A putut combina lecţiile cu antrenamentele. La lecţii a ştiut a selecta viitori şi buni sportivi, inclusiv fotbalişti. După lecţii şi programul şcolar deplin au urmat totdeauna antrenamentele. Dintre elevii săi a ştiut să selecteze talente pentru sportul mare. Să le antreneze astfel ca să aibă nume notorii astăzi în lumea fotbalului. Primul dintre discipolii care a intrat în lumea fotbalului prin cele dăruite şi instruite de Chiril ŞUŞU a fost şi este Emil CARAS, nume notoriu în fotbalul naţional şi nu numai. Mai apoi, discipolii săi ca Nicu URVANŢEV a fost selectat pentru selecţionata naţională. Joacă acum pentru ŞERIFF, Tiraspol. Maxim DABIJA, alt nume sonor în lumea fotbalului, Tudor IAPĂRĂ de asemenea au fost selectati pentru selecţionata Moldovei, acum joacă pentru Zimbru. La moment alt discipol de-al său, promiţător urcă prin dibăcie fotbalistică treptele în această ascensiune, Cristian CIUPERCĂ, elev al LT „Olimp”, recunoscut printre sportivii anului şi fotbalişti în ascensiune la Gala Fotbalului, promovată de Asociaţia fotbalului din Sângerei.
Iar cu echipa sa de copii deţine întâetatea la nivel republican. Mă refer doar la acest exemplu: locul II la Campoinatul Moldovei la Mini-Fotbal” GUGUŢĂ”. Micii săi fotbalişti au avut concurenţi 12 echipe, cele mai puternice dintre echipele de copii din republică. Au demonstrat spectacole formidabile, rămănând după zece zile de competiţii să joace pentru locul I, pierzând doar cu un singur punct în faţa adeversarilor. Până a fi premiaţi pentru titlu de vicecampioni ai Moldovei copiii au vărsat multe lacrimi şi au fost măcinaţi de regrete pentru că au fost la un mic pas de victoria atât de mult râvnită.
„Noi am însopţit copiii, eram aproape că neputincioşi în faţa valului lor de lacrimi şi regrete, că au scăpat victoria din mâni. Este un succes formidabil, rezultatul muncii şi tacticii antrenorului, pe unde merge cu echipa sa, la câte campionate, peste tot se remarcă şi demonstrează talent în pregătirea echipei sale. Noi il admirăm. Foarte buni jucători pregăteşte domnul ŞUŞU. Nu este părintre în Sângerei, în satele din imprejurimi să nu viseze să înscrie copilul la fotbal la Chiril ŞUŞU, să-i ia sub aripa sa protectoare. Noi, părinţii, îi suntem profund recunoscători şi fericiţi că domnia sa se ocupă cu copiii noştri”, ne-a spus Serghei NEGRU…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 5 din săptămâna aceaasta