Ei pot face lucruri frumoase acasă

  Ei pot face lucruri frumoase acasă

35
DISTRIBUIȚI

Vatra Chișcăreni rămâne a fi cea mai modernă și frumoasă localitate din raionul Sângerei. De toate au, de toate fac, proiect peste proiect implementează. Prin    gospodarii și intelectualii satului sau fii și fiicele lor, ei au deschis demult portița către integrare europeană. Au construit  poduri peste Prut și nu au cedat, știindu-se buni continuatori a tot ce au primit moștenire. Satul Chișcăreni este deosebit prin oamenii săi. Ne oprim la cei care țin pensiuni, deschid ușile și primesc   europeni și frați români la ei acasă, în pensiune. Prin aceste locații superbe, Chișcăreni a devenit o atracție turistică.

 „Casa din vale” este  una dintre ele și dintre inițiativele și prioritățile  turistice  Grupului de Acțiune Locală(GAL)„Hora Ciulucului”, prin care  ea a primit co-finanțare în cadrul Proiectului „Activități USAID LEADER”. Grație acestui sprijin a fost posibilă îmbunătățirea curții pasiunii cu obiecte colorate și necesare pentru a bucura  sufletele gurmanzilor și iubitorilor de odihnă la scrânciob. Deținătorul Casei din vale este Andrei Grosu. Potrivit  gospodarului„ noi am decis să deschidem o pensiune de familie  încă în anul 2018. Am ținut sfat împreună  cu soția. Ambii purtam în suflete ideea de a deschie o pensiune. Ținând cont că avem mulți turiști, am dorit să decorăm spațiul cu un foișor și un leagăn. Atât maturii, cât și copiii doream să se odihnească într-un spațiu atrăgător, elegant și  atractiv.

Printre locurile inconfundabil de frumoase și atractive care le are Chișcăreni, regăsim pensiunea dată situată în inima satului, cu locurile ei de cazare, două camere câte două persoane. Când ne-am deschis aveam puțini oaspeți. Dar mai apoi lumea a aflat de noi. Sperăm la mai mulți turiști, dat fiind faptul că țara noastră se numără printre locurile  care urmează să fie explorate intensiv de către oaspeții de peste hotare”, a spus proprietarul.

  Familia Grosu a dezvoltat această afacere știind bine că poate oferi servicii calitative în condiții bune, a promova bucatele naționale și locurile istorice din sat.  S-a referit la Movila lui Casso, loc impresionant, cu beciul boierului, cu foarte multe lucruri vechi care au fost renovate. Sufletul  lui Ion Grosu este fericit că poate face lucruri frumoase la el acasă. El cunoaște viața din străinătate, unde a muncit, dar nu vedea cum îi crește copilul, cum și se dezvoltă familia. Cu deschiderea pensiunii a reușit să fie alături de familie. Contribuția proprie în combinație perfectă cu finanțarea obținută i-au dat și îi dau impulsul  pentru a reveni acasă, a rămână la baștină și a face lucruri frumoase la el acasă.