DISTRIBUIȚI
În poză: participanții la atelierul de formare continuă

Recent, în Gimnaziul „Mihai Volontir” Grigorăuca a fost organizat atelierul de formare continuă a profesorilor de educaţie fizică cu genericul: „Lecţia modernă de educaţie fizică – parte componentă a tehnologiilor didactice de formare a sănătăţii”.
Atelierul s-a început cu prezentarea instituţiei de către directoarea gimnaziului, Antonina Gradinar. Ea a vorbit despre realizările obţinute de către elevi şi cadrele didactice în ultimii 2 ani. Gazda a propus participanţiilor atelierului o oră publică în clasa 6 „Perfecţionarea procedeelor tehnice a jocului de baschet:driblingul, pasarea şi aruncarea mingii la coş după doi paşi” petrecută de către profesorul de educaţie fizică Grigorăuca Anatol Dragoi. Lecţia a fost modernă cu tehnologiile didactice inovative. Asistenţii la oră au evidenţiat un mare potenţial al tânărului profesor. Natalia Negrescu – director-adjunct pe educaţie a organizat un training cu subiectul „Pregătirea competentă a lecţiei de educaţie fizică – calea spre dezvoltarea competenţelor specifice disciplinii”. Participanţii au lucrat în grup, individual. “Tema propusă este foarte importantă, deoarece proiectul de lecţie este un îndrumător pentru realizarea obiectivelor operaţionale a lecţiei şi a curiculumului modernizat” – au punctat participanții.
Directoarea adjunct Ludmila BOTNARIUC şi învăţătoarea claselor primare Liliana NEGRESCU au pregătit şi au petrecut starturi vesele “Mama şi eu – suntem sportive mereu” cu participarea părinţilor şi elevilor din clasele primare. Spiritul de sărbătoare, de echipă, dorinţa de victorie a domnit în sală de sport. Estafetele au fost inventate de către organizatori, au fost interesante, neobişnuite. Fiecare familie-participantă a fost decernată cu diplomă. Profesorii au atras atenţie la colaborarea eficientă între gimnaziu şi părinţi.
La debrifarea seminarului şeful Centrului Metodic raional Ion ROŞCA, a atras atenţie la rolul profesorului de educaţie fizică în şcoală: “Stilul practic de muncă al profesorului, mereu activ în mijlocul elevilor săi,utilizarea mijloacelor atractive, stimulative, profesionalismul, adaptabilitatea şi spiritul său organizatoric, va polariza tinerii într-un mod evolutiv şi cu interes spre disciplină, ajutând la modelarea caracterului şi personalităţii lor. El trebuie să asigure o ambianţă plăcută, să inspire elevului încredere, bucuria şi satisfacţia efortului”.
Participanţii seminarului au plecat în instituţiile lor cu concluzia că crezul profesorului de educaţie fizică constituie în creşterea unor generaţii de elevi sănătoşi, integraţi social, obişnuiţi cu practicarea exerciţiilor fizice în timpul liber, capabili să desfăşoare activităţi eficiente în şcoală şi în afara ei.

Antonina GRADINAR, directoarea Gimnaziului „Mihai Volontir”