DISTRIBUIȚI
În poză: colectivul folcloric „Datina” Coșcodeni

Spiritul Sărbătorilor de Iarnă care domină fiecare colectiv de muncă sau localitate, instituţie de învăţămănt a fost întregit cu mult talent de urătorii şi colindătorii, participanţi la Festivalul – concurs raional „Vom ura , vom tot ura”, ediţia 2017.

Festivalul a fost organizat pe Piaţa Centrală a oraşului Sângerei, de către Secţia de Cultură a Consiliului raional între 25-28 decembrie, 2017. Formaţiile folclorice participante, peste 30 la număr, au împânzit atmosfera oraşului Sângerei şi a Pieţei Independenţei cu glas dalb de colinde, cu urături strămoşeşti, cu Ursul ,Capra, Malanca şi cu multă voie bună de An Nou.
Fiecare colectiv folcloric a prezentat în scena concursului tradiţiile şi semnificaţiile Anului Nou specifice localităţii sale.
Gospodarul care îi primea pe toţi cu uratul, colindatul şi semănatul şi care răsplătea fiecare ciată de urători cu colac şi pitac a fost nimeni altul decât Valeriu RUSU, şeful Secţiei Cultură. Spiritul sărbătorilor de An Nou dăruit publicului de colectivele participante a mai fost onorat cu Diplome de excelenţă pentru participarea la Festivalul „Vom ura,Vom tot ura”- belşug, fericire, voie bună, încredere, speranţe în bine şi respect faţă de tradiţiile strămoşilor şi cultura neamului.