DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Sunt evenimente în destinul fiecărui popor care nu pot fi uitate. Fostul regim sovietic de ocupație a marcat soarta a mii de basarabeni. Acel regim odios și-a lăsat urme adânci în destinul nostru, precum un cancer în corpul uman. Calvarul prin care au trecut mii de basarabeni nu se va putea uita. Prin fața cetățenilor în etate se mai perindă crâmpeie din tragicele zile de neuitat. Mii de copii, tineri, adulți au fost strămutați de pe pământul strămoșesc din simplul motiv că erau oameni care gândesc, oameni gospodari, intelectuali.

După ani de ocupație sovietică, noi, vrem să ne considerăm eliberați, independenți, suverani. Însă au apărut o sumedenie de trădători setoși de putere, de averi, de dictatură… Ei, luptă cu înverșunare împotriva a tot ce este românesc pe pământul strămoșesc. Luptă împotriva adevărului. Până când oare? Când se vor trezi basarabenii care-și mai dorm „somnul cel de moarte”?
Mai întreaga societate este nemulțumită, se confruntă cu probleme grave, iar vârfurile ne tot declară că situația s-a schimbat spre bine. Despre care îmbunătățire vorbesc ei, dacă nu s-au deschis ușile pentru primeniri.
Cei de la putere trag la turta lor. Se ceartă în culise, se ceartă în public…
Iară oamenii de treabă, care au muncit și muncesc cinstit, care nu și-au închipuit că vor ajunge să vândă totul din casă numai ca să poată exista, alții au ajuns cerșetori în stradă, boschetari cu mâna întinsă pentru un bănuț. Acum, cu unica perspectivă pentru basarabeni e să plece de acasă. Să meargă la muncă în străinătate. Dacă nu reușești, riști să ajungi cerșetor…
Conducătorii naționali nu observă acești oameni. Nici măcar nu-i aud. Noi mergem pe jos, ei în automobile luxoase, elicoptere personale… N-au idee ce se întâmplă jos. Drumurile lor și drumurile noastre se mai intersectează uneori în campaniile electorale, când dau alegătorului pungi cu orez, zahăr,sare etc. Îi mai duc pe la diferite mitinguri de protest. Îi urcă în autocare fără măcar să-i informeze la ce merg? Cam la asta se limitează mesajul lor și angajamentele.
Acum în preajma alegerilor din februarie 2019 se vede foarte clar cum suntem tratați…Aceste pungi umilesc omul…

continuarea o puteți găsi în ziarul nr 43 din această săptămână