DISTRIBUIȚI

Oficiul Medicilor de Familie din satul Prepeliţa s-a bucurat de un gest de caritate, cum nu a putut aştepta. Instituţia a primit în dar de la două familii, stabilite cu traiul peste hotare, un aparat performant pentru diagnosticarea maladiilor cardiovasculare, electrocardiografo cardioline.                                              .

 Donaţia a fost făcută de familiile Silviei Caciuc şi a Galinei Aparatu. Ambele sunt de profesie asistente medicale şi împreună cu soţii lor au susţinut ideea de a face acest gest de caritate localităţii de baştină şi consătenilor. „ Ideea de a face această donaţie aparţine Silviei Caciuc. Eu cu familia mea ne-am alăturat şi am contribuit   în realizarea acestei donaţii”,  a spus Galina Aparatu .Fiind departe de vatra, ducându-i dorul, aceste consătene s-au gândit să facă un bine celor rămaşi acasă.    

Dacă ele nu mai pot reveni acasă, să lucreze la Centrul de Sănătate, să presteze servicii de medicale  populaţiei localităţii, s-au gândit ar fi binevenit să-şi înlocuiască lipsa cu un aparat modern de diagnosticare. După cum ne-au mărturisit  lucrătorii medicali de la Oficiul Medicilor de Familie Prepeliţa, utilajul  cu destinaţie medicală, primit prin donaţie prinde bine colegilor lor,  mediclor de familie din spaţiul rural, întrucât bolilie cardiovasculare prevalează, fiind printre motivele de provocare a decesului populaţiei şi sporesc aceşti, indicatori inclusiv a consătenilor săi.

      Grigore Corcodel,  reprezentantul Fondatorului Centrului de Sănătate Copăceni, cât şi Constantin Frumusachi, şeful instituţiei medicale vizate  au exprimat profunde mulţumiri familiilor donatoare.