Dincolo de culori

Dincolo de culori

58
DISTRIBUIȚI

Distinsa ocazie din anul 2013 în care mi s-a încredinţat misiunea de a-l prezenta pe artistul român Liviu Mărgineanu la expozitia sa personala ,,GRAZY ART DURING CRISIS” la Torino,Italia, se continuă la un alt eveniment unde, mi se acordă onoarea de a realiza prezentarea critică, în cadrul altui vernisaj a talentatei SIMONA LILIANA CUMPĂRATU.
Destinul tinerii artiste, născută în România, județul Suceava în 1993, îşi modifică traiectoria în anul 2006, când pentru a reântregi cadrul familial, se stabileşte la Torino-Italia. Atrasă fiind şi demonstrând de altfel abilități pentru desen, pe parcursul frecventării şcolii elementare, îşi aprofundează tehnica în pictură. Perseverentă şi resimțind imboldul crezului său artistic, rămâne sub atenta povățuire a profesoarei de desen Paolisa Bussino. Îşi definitivează studiile urmând cursurile liceale (cu profil real), alegând apoi să-şi completeze studiile la facultatea de inginierie (conştientizând că arta nu-i poate asigura necesarul material pentru existențã). Nu încetează să picteze în toată această perioadă.
Un eveniment binevenit, (Expoz-iția personală de pictură şi grafică denumită sugestiv ,,DINCOLO DE CULORI”) îi dă tinerei artiste, posibilitatea participării şi afirmării în infinitul nuanțelor, eveniment susținut în Cadrul Atelierului de Creație desfăşurat anual la Biblioteca ,,Grigore Vieru”, înființată şi aflată în administrarea poetei Gherghina Tofan, în sediul Asociației culturale FRĂȚIA, din Torino.
Tânara artistă îşi mulează crezul condusă de profunditatea sentimentelor şi respiră prin culoarea ce o atrage într-un filon de elemente inalterabile iar optimismul lucrărilor sale se reflectă asupra publicului din viziunea interioară. Îşi află refugiul în oaza imaginației cu o forță atât de sugestivă, încât puterea crezului său formeaza un Univers arhetipal, unde se manifestă energia şi frumusețea angelică a creației divine…

Iurie Brasoveanu – profesor, artist plastic, poet.
(Membru USEM din Republica Moldova)

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 2 din săptămâna aceasta