DISTRIBUIȚI
În poză: imagine de la seminarul de instruire

Corupția rămâne a fi unul dintre principalele impedimente în calea dezvoltării și investițiilor, care afectează toate sectoarele societății, în pofida politicilor anticorupție. Pentru ca acest fenomen să fie combătut, s-a desfășurat recent un seminar de instruire cu funcționarii publici din raioanele Sângerei, Râșcani, Briceni, Dondușeni, Glodeni și mun. Bălți, în cadrul Proiectului Combaterea Corupției prin Aplicarea Legii și Prevenire (CLEP), care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului raional.

Până în 2020, Consiliul Europei şi Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Combaterea corupţiei prin aplicarea legii şi prevenire” (CLEP), vor investi în diverse alte proiecte menite să crească independenţa instituţiilor de drept din Republica Moldova.
Potrivit Giuliei RE, managera proiectului în cauză: „Timp de trei ani cu un buget de 2,25 de milioane de euro, oferiți de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, vom dezvolta proiectul dat care face parte din Planul de Acțiuni al Consiliului Europei – Republica Moldova.
În cadrul lui avem ca scop de a crea programe de cooperare pentru promovarea reformelor care să îmbunătățească guvernarea la toate nivelurile, să ajute la combaterea corupției și a spălării de bani.” Seminarul a fost moderat de către Stanislav CEBANCIUC, reprezentantul Centrului Național Anticorupție: „Una din priorităţile noastre e să garantăm o bună comunicare între instituţiile ce au menirea să lupte cu corupţia. (…) Din experienţa proiectelor derulate de-a lungul anilor în diferite ţări ne-am convins că un bun proiect este cel care deranjează, care devine incomod…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 24 din această săptămână