DISTRIBUIȚI

            După semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova (RM) și Uniunea Europeană (UE), țara noastră și-a luat angajamentul să dezvolte instituții democratice, în conformitate cu standardele și regulile europene.

            Strategia include numeroase reforme printre care: reorganizarea instituţională a Guvernului, stabilirea unui mecanism pentru evaluarea costurilor şi necesităţilor la crearea noilor autorităţi şi instituţii publice, crearea comisiei specializate de audit în cadrul Parlamentului precum și optimizarea numărului şi funcţiilor autorităţilor administrative şi instituţiilor publice.

Astfel, raioanele țării vor fi comansate în câteva regiuni din cauza inutilității serviciilor prestate de instituțiile de la acest nivel. În strategie se mai recunoaște că până în 2020, se va face o reducere considerabilă a funcționarilor publici, iar primăriile vor deveni mai puține la număr, deoarece în prea multe sate sunt primării ineficiente, fără buget, iar după părerea specialiștilor, cele care vor rămâne vor fi mult mai transparente și cu o infrastructură tehnologizată.

           Scopul reformelor date este modernizarea administrației publice și îmbunătățirii calității serviciilor în interesul cetățenilor, lupta cu corupția, ridicarea nivelul…

continuarea o veți citi în numărul 17 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: maxportal.hr