DISTRIBUIȚI

A mai trecut un an. Bifăm ultimele zile din calendar și-l asteptăm pe următorul. E unul dintre momentele în care privim, înainte și în urmă, simultan. Anul Nou este un moment potrivit pentru reflecției, pentru totalizări. Sunt persoane ce activează în domenii diferite, deci dorințele și nevoile le sunt diferite. Cum a fost anul 2018 pentru ei, dar și ce așteptări au de la noul an, am desprins din discuțiile cu cetățenii:
Gheorghe CHETRARI, primarul comunei Bălășești.
„ Planul de lucru pe care mi l-am făcut încă la început de 2018, l-am realizat cu succes, deci anul a fost unul productiv, necătând la nevoile, greutățile care le observăm și care ne afectează și munca noastră, a primarilor. Nu am așteptat de la nimeni nimic, am reușit cu forțele proprii să ducem la bun sfârșit mai multe proiecte precum: exploatarea drumului de la intrare în sat, într-o conlucrare eficientă cu Fondul Ecologogic de Stat s-au desfășurat lucrări la rețeaua de apeduct, s-a reparat capital biblioteca din Bălășești, din suma de 70 mii lei s-a procurat inventar în grădinițe etc. În perioada următoare mi-aș dori un singur lucru, să fie înțelegere între cei de sus și pătură de jos a societății, doar așa se vor putea implementa cu succes reformele inițiate de guvernanți. Personal, până la sfârșit de mandat, în comuna pe care o administrez, mi-aș dori mult să reușesc a rezolva măcar cele mai stringente probleme: asigurarea cu apă a majorității gospodăriilor, finalizarea în varianta albă a reparațiilor de drum și iluminarea publică a străzilor principale. Cu efort și sănătate le vom reuși, mulțumesc locuitorilor din cele două sate pentru înțelegere și colaborare, doar împreună vom putea lupta pentru realizarea visurilor.”
Ion ROȘCA, consilier raional
„Activitatea de consilier raional pe parcursul anului 2018 o apreciez cu calificativul ,,bine”. Deciziile aprobate împreună cu cei 32 de consilieri şi-au adus aportul la îmbunătăţirea activităţii în mai multe domenii: cultură, învăţământ, medicină, tineret şi sport, dar … şi în economie, buget. Procesele sunt de o calitate avansată şi contribuie la ordonarea, perfectarea bunului mers al lucrurilor.Rezervele existente ţin de pregătirea documentelor, rebutul managerial şi calitatea resurselor umane antrenate în procesul de implementare a deciziilor aprobate.Nu sunt satisfăcut de modul în care se precaută cerinţele interpelărilor depuse de către consilieri.Simţul responsabilităţii unor şefi, angajaţi nu este dezvoltat la ei şi, adeseori, cerinţele şi necesităţile cetăţenilor simpli nu sunt precăutate şi îndeplinite în profunzime. Trebuie să asigurăm funcţionalitatea deciziilor. Anul 2019 va fi un an bogat în evenimente, inclusiv şi politice….

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 48 din această săptămână