Creşte nemulţumirea cetăţenilor pentru lipsa transportului public

Creşte nemulţumirea cetăţenilor pentru lipsa transportului public

62
DISTRIBUIȚI

Viaţa de zi cu zi a cetăţenilor raionului, dar şi a oraşului Sângerei este afectată de lipsa transportului public pe unele rute. Lipsa acestuia o simt cel mai acut oamenii bolnavi, care au nevoie să ajungă la Spitalul Raional şi la Secţia Consultativă, pentru a fi asistaţi de medicii- specialişti.

Cetăţenii raionului din localităţi ajungând în Sângerei, pe jos parcurg cu multă dificultate distanţa până la Secţia Consultativă sau Spitalul Raional, neavând altă soluţie. În aceeaşi situaţie dificitară sunt şi locuitorii oraşului Sângerei. Ştiind că lipseşte transportul public către această destinaţie şi margine de oraş, ei parcurg distanţa pe jos sau sunt nevoiţi să apeleze la serviciul taxi şi să achite 25 lei într-o singură direcţie.
Nevoia transportului public către această parte a oraşului o simţi dacă o iai pe jos pe trotuarul care duce către Spitalul raional. Permanent se deplasează foarte multă lume, un flux minunat de pasageri în cazul când ar funcţiona ruta. Doar într-o singură direcţie deplasându-ne am discutat cu 51 de cetăţeni care ne-au spus că merg la medic, parcurg pe jos distanţa şi le vine umilitor de greu.
„Am venit la Secţia Consultativă, mă sprijin după cum vedeţi în cârje şi aşa pe jos vin de la domiciliu de pe strada Rădoaiei. Nu este prima dată, mă dor picioarele de ani buni. Mă însoţeşte soţia. E foarte greu că nu merge nici un transport public până aici, o grea povară de suportat. Până ajungem să intrăm la medic ne lipsim total de puteri, este bătaie de joc de oameni”, ne-a spus Vasile LUNGU.
Altă pacientă,aceeaşi problemă. ,,Am venit la Secţia Consultativă, mi se umflă picioarele şi am nevoie de consultaţia specialistului. Sunt din Cotiujenii Mici. De la staţie am mers pe jos, o să fac cale întoarsă tot pe jos, dacă nu-i transport, nu avem de ales”, ne-a relatat Asia BODURIN.
„Credem, nu e bine pentru Sângerei, un oraş cu imagine, să nu dispună de un transport către Spitalul Raional. Câtă lume sărmană, bolnavă nu are cu ce se deplasa, venind din satele raionului. Chiar rugăm să funcţioneze ruta pe acest traseu, că avem mare nevoie”, a solicitat Lidia BALAN din Heciul Nou.
În incinta Secţiei Consultative, la intrare stă până la moment afişat orarul circulaţiei microbusului pe ruta Autogara Veche -Spitalul Raional. Odată cu transferarea Secţiei Consultative în incinta spitalului, câteva luni în urmă, s-a insistat pe deschiderea rutei şi funcţionarea unei unităţi de transport în direcţia dată. Microbusul preconizat a avut câteva ieşiri pe traseul solicitat de cetăţeni. Potenţialii pasageri nu au reuşit bine să se informeze şi să transmită unul altuia informaţia cu privire la existenţa transportului pe traseul dat, că agentul economic care deservea ruta a sistat circulaţia trasportului rutier pe motivul lipsei pasagerilor. …

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 20 din această săptămână