DISTRIBUIȚI
În poză: participanții la preselecție

Copii talentaţi din raionul Sângerei au participat la preselecţia pentru cel mai ambiţios proiect de incluziune socială prin muzică din Moldova La La Play Voices, care a avut loc duminică, 19 mai, curent în încinta Școlii de Muzică „Mihai Dolgan”. Proiectul este promovat de Moldovan Naţional Youth Orchestra în parteneriat cu Unicef Moldova, Suedia şi Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării R.Moldova şi este destinat tuturor copiilor de la 10-16 ani. Potrivit condiţiilor de preselecţie, au fost încurajaţi să participe pentru a-şi demonstra aptitudinile copii cu nevoi speciale, inclusiv locomotorii.
În organizarea etapei de preselecţie în teritoriul nostru s-au implicat mult şi au contribuit la o prezenţă majoră a copiilor talentaţi Centrul de Tineret al Primăriei oraşului Sângerei şi Centrul Raional de Tineret, organizatoarele Ana BUCUR şi Ana GLIB. Până la demararea procesului de preselecţie, Ana BUCUR a adus la cunoştinţă copiilor prezenţi şi părinţilor însoţitori, că „în urma audierilor vor fi selectaţi cei mai talentaţi copii, care vor fi beneficiarii finali ai proiectului naţional. De rând cu alţi copii selectaţi din celelalte raioane ale republicii, copii de la Sângerei vor constitui o echipă formată din101beneficiari finali. Ei vor beneficia de un campus de vară pe perioada de 19-26 iulie”. Reprezentanţii proiectului, membri ai grupului de experţi şi apreciere, au rămas impresionaţi de prezenţa uimitoare şi numărul impunător de copii talentaţi, care s-au înscris în concursul de preselecţie: „Suntem în căutarea şi identificarea a 101 voci care vor constitui echipa de finalişti şi beneficiari ai proiectului, printre care veţi fi auziţi şi voi, cei de la Sângerei. Sunteţi mulţi şi aceasta bucură. Proiectul este unul ambiţios, la a II ediţie, prima având loc în anul 2018. În cadrul primei ediţii au fost selectaţi 20 de copii talentaţi, care au pus baza corului La La PlayVoices, care reprezintă diversitatea etnică şi socială a Moldovei. A doua ediţie, de asemenea, are menirea să ofere incluziune participanţilor . Rezultatul final va constitui 5 concerte alături de Moldovan Naţional Youth Orchestra în perioada iulie-decembrie în cele mai prestigioase săli din ţară şi nu numai.”

Prezent la evenimet a fost vicepreşedintele raionului Mihai BÎRSAN. Oficialul a exprimat un mesaj de susţinere şi încurajare copiilor participanţi, iar organizatorilor proiectului le-a mulţumit că au cuprins copiii din raza raionului nostru. Prima care a demonstrat ambiţie, curaj şi faptul că la Sângerei avem cei mai talentaţi copii, a fost MădălinaTURTUREANU, de la Centrul de Creaţie şi Agrement din satul Chişcăreni.