DISTRIBUIȚI
În poză: oaspeții de onoare, coordonatorii și elevii ce frecventează Centrul de Zi pentru Copii

151 de copii de la Centrul de Zi Bunvolenția „Sfânta Maria” din Grigorăuca trăiesc cea mai inocentă vârstă a vieții, mai sinceră, curioasă și dornică să descopere, cât mai curând, lumea în care s-a trezit. Lumea frumoasă atâta timp cât le lasă libertatea zborului. Ei zboară în vis. Zboară și aievea o văd din care parte vreau ei. Apoi o imitează în jocurile sale de copii. Bucurie mare au trăit copiii din Grigorăuca săptămâna trecută. Au avut ca oaspeți de onoare pe cei, care de la fondarea centrului „Sf. Maria”, și până în prezent, organizațiile „Menschhhen helfen e.V”, președinte Robert ROITHMEIER și organizația neguvernamentală Pro Umanitas, președinte Vladimir NADCRENICNÎI sunt alături ei, investind și susținându-i considerabil.

Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea de dragoste, bunătate, frumusețe, perfecțiune. Dar, sărăcia materială trezește compasiune. Negreșit, aceeași convingere i-au îndemnat pe Robert ROITHMEIER, președintele organizației „Menschen Helfen e.V” din Germania, însoțit de partenerii săi: Inga INJERL, Lucia HERȚNER și Clara VAINȚIRL, Mihail BÎRSAN, vice președintele raionului și Maria BAJURA, șefa Direcției raionale de Educație, să viziteze Centrul de Zi pentru Copii Bunvolenția din satul Grigorăuca, cu o contribuție financiară substanțială.
Au venit cu inima deschisă spre aceste firave mlădițe care cresc din grijă, osteneală, bunăvoință, bunătate și dragoste. Robert ROITHMEIER susține că: „Un număr impunător de copii din Moldova cresc și se educă de cele mai multe ori într-un mediu nefavorabil. Aceasta se simte în special în sate, unde rata migrației părinților este foarte mare. Din acest moriv am susținut și susținem Centrele de Zi pentru Copii în diverse regiuni ale Moldovei. Aceste instituții sunt frecventate de copii din familii social-vulnerabile, cu anumite nevoi speciale etc. Ne străduim în măsura posibilităților să susținem financiar Centrul „Sf. Maria” din Grigorăuca și nu numai, la procurarea rechizitelor, echipamentelor, literaturii, produselor alimentare, articolelor igienice, la reparația blocurilor, încălzire și multe altele. …

continuarea articolului îl puteți citi în ziarul numărul 21 din această săptămână