Copiii au adus Mărţişorul la Sângerei

Copiii au adus Mărţişorul la Sângerei

1313
DISTRIBUIȚI

La Sângerei a fost dat start Mărţişorului- 2016. Deschiderea ediţiei 50 – a Festivalului Internaţional a fost susţinută tradiţional de copiii de la Centrul de Creaţie şi Agrement/CCA) din oraşul Sângerei. Ei au chemat Mărţişorul şi primăvara la Sângerei printr-un Spectacol muzical – coreografic, prezentat pe scena Casei raionale de Cultură „Nicolae Iorga”.

Un public larg a savurat toată revelaţia sărbătorii sosirii Mărţişorului şi Primăverii la Sângerei, dăruită de acest colectiv de copii minunaţi prin talentul lor. Spectacolul copiilor, care a adus bucuria Mărţişorului a fost savurat şi aplaudat inclusiv de invitaţii de onoare, care au fost prezenţi: preşedintele raionului Vasile MARANDIUC, reprezentantul Guvernului Republiciii Moldova în teritoriu Ion BÂRSANU, şeful Secţiei raionale de Cultură, Valeriu RUSU, de reprezentanţii Direcţiei Educaţie şi primăriei oraşului Sângerei.
Spectacolul pregătit de către aceste colective de copiii împreună cu conducătorii lor de cerc, a fost corelat cu cerinţele şi tradiţiile Festivalului – Mărţişor, a apreciat în mesajul său şeful Secţiei Cultură. El şi-a exprimat adoraţia faţă de prestaţia strălucitoare a copiilor în scenă şi mesajul artistic al spectacolului bine regizat şi artistic expus în scenă prin implicarea multicoloră a talentului copiilor. Ei au fost pregătit frumos de către fiecare conducător de cerc şi au dansat „Samba florilor” şi „Brâul”, au prezentat cântece folclorice „Obiceiuri de primăvară”, au interpretat piese muzicale ca „Mama,” „Poveste de dor”, „Mama mea e florăreasă”, „Albe romaniţe”, „Un clopoţel şi o romaniţă”. Aceste picături muzicale ale CCA Sângerei, director Stela Dorojneac, fetiţe şi băieţei, prin adâncul pasiunii lor de frumos, au reuşit pe parcursul a două ore de program artistic, să delecteze sufletele spectatorilor, părinţilor şi bunicilor prezenţi, dar şi a Mărţişorului ca festival tradiţional şi ca tradiţie străbună a neamului.
Felul în care au întâmpinat Mărţişorul – 2016 la Sângerei, copiii au demonstrat că ei au crescut în pasiunea lor. Au reuşit un program artistic variat, după talentul şi aspiraţiile lor. Ei au convins că sunt prietenii Mărţişorului, ştiu cum să-l întâmpine, încât dacă vine să nu plece fără respectul tradiţiei sale. Colectivele de copii, ajutaţi de moderatoarele spectacolului Rodica Tolmaci şi mica prezentatoare Arina Jacot au adus primăvara la Sângerei, cu Mărţişorul la reverul ei şi în inima tuturor.