DISTRIBUIȚI

Beneficiarii serviciilor Azilului de bătrâni din satul Drăgănești , cât și lucrătorii medicali ai Centrului de Sănătate din localitate se bucură de beneficiile proiectului de gazificare a instituțiilor,care a fost implementat și finalizat recent. Renovarea sistemei de încălzire și conectarea, prin muncă enormă a echipei, la conducta de gaz, le-au modernizat condițiile de activitate, au schimbat atmosfera de muncă și de viață și i-au făcut mai fericiți, oferind posibilitatea să simtă căldură și nu frig de iarnă. Cu ocazia finalizării implementării proiectului în cauză, Ludmila Mereniuc, directoarea Azilului de bătrâni„Sf. Gheorghe”, cât și directorul Centrului de Sănătate Drăgănești, Gheorghe Mereniuc au organizat o festivitate de inaugurare a proiectului de gazificare realizat, cu noi casangerii construite pentru alimentarea cu gaze a instituțiilor vizate.

Recent la fața locului ,cu ocazia finalizării proiectului, s-a desfășurat festivitatea de inaugurare. Până la tăierea panglicii de inaugurare a proiectului de gazificare, beneficiarii Azilului de bătrâni s-au înghesuit să ne mărturisească, cât le este de bine, de cald și confortabil în azil. Totdeauna a fost bine, nu rece ca acasă și singuratic.Odată cu gazificarea este cald și mult mai confortabil și mulțumim pentru aceste noi condiții create, Ludmilei Mereniuc, directoarei, echipei de constructori, dar și tuturor care au ajutat și au contribuit ca gazificarea azilului să se întâmple. S-a întâmplat totul în ochii noștri, simțind grijă față de noi, ca să ne fie cald și bine : unde dormim, unde luăm masa, unde ne odihnim activ,peste tot. Pentru aceasta mulțumim directoarei , dar și echipei de asistenți care ne ajută să ne bucurăm de viața în azil”, a relatat cu recunoștință beneficiară Lidia Panfil în numele celor 34 de beneficiari ai serviciilor azilului
La moment și Azilul de bătrâni din satul Drăgănești, cât și Centrul de Sănătate de aici sunt asigurate cu încălzire prin conectare la conducta de gaze naturale. Este un vis realizat al tuturor, celor implicați. În acest proiect avantajos și pentru comoditatea cetățenilor. Prin insistență acestor instituți, impuși de necesitatea și cerințele comunității, a fost cerut sprigin. Potrivit lui Octavian Banaru, șeful Direcției Generale Finanțe, prezent la eveniment,„ noi am găsit soluții de utilizare a banilor publici în numele acestui proiect și acestor cetățeni și pentru îmbunătățirea vieții lor. Consiliul raional a contribuit cu peste un milion de lei la acest proiect, susținându-l de la etapa proiectării până la finalizare.”
Vechea sistemă de încălzire, nu mai putea fi suportată, nu asigura căldura încăperilor, provoca doar cheltuieli inutile. Cazanele pe cărbuni, se foloseau ineficient. Ex președintele raionului Vasile Marandiuc a susținut proiectul de gazificarte a acestor instituții de la Drăgănești. În semn de respect el a fost invitatul de onoare care a participat la festiviatea de inaugurarea proiectului realizat și a relatat public participanților la eveniment că este împlinit sufletește pentru acest proiect , pentru cetățeni și oamenii comunității Drăgănești, că s-a implicat și a prevăzut acest benefic prezent și viitor prin asigurare cu gaze naturale.
Mesaje calde de felicitare au adresat beneficiarilor acestui proiect actualul președinte al raionului Grigore Corcodel, directorul SA Sângerei Gaz, Vasile Grejdieru, șefa Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Maria Bajura și inițiatoarea proiectului în cauză, Maria Huzun. Proiectele pentru comunitățile de oameni din raion vor continua, acestă incredere a fost relevată prin esența mesajelor expuse. Ele sunt așteptate, pentru ele este rezonabil să fie alocați banii publici.
Atât Ludmila Mereniuc, directoarea Azilului, cât și Gheorghe Mereniuc, directorul Centrului de Sănătate Drăgănești, au mulțumit partenerilor împreună cu care au reușit acest proiect: Consiliului raional, SA Sângerei – Gaz în persoana directorului filialei Vasile Grăjdieru, ex-președintelui Vasile Marandiuc, șefului Direcției de finanțe Ocatvian Banaru, pentru receptivitate, corectitudine, punctualitate.și pentru un rezultat comun și benefic pentru cetățeni .