DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

  Majoritatea moldovenilor sunt obișnuiți să-și pregătească sania de cu vară, ca atunci când vor ajunge în perioda rece a anului să nu aibă prea multe bătăi de cap. Dat fiind faptul ca nu doar de sanie au nevoie pentru a ieși din anotimpul friguros, reporterul Ecoul nostru a aflat cum se vor încălzi locuitorii raionului iarna și care sunt cheltuielile necesare pentru a o depăși. Chiar dacă s-au conectat la gazoduct, o mare parte preferă să facă focul în locuință ca acum un secol, fiindca nu-și permit luxul de a se încălzi iarna cu gaz.

Gheorghe TURCU, com.Pepeni „Deoarece satul nostru încă nu este conectat la conducta de gaze naturale, îmi voi încălzi locuința cu lemne. Le-am cumpărat încă de cu vară cu 550 lei metru cub, acum prețul ajungând și pâna la 1000 de lei pentru acelaș cub. Nu stiu din care cauză, dar față de anul trecut prețurile sunt cu mult mai ridicate, aproximativ cu vreo 200 de lei. La moment ne descurcăm și ne ajung bani, fiindcă am posibilitate de a face bani peste hotare, în viitor însă dacă prețurile vor mai crește, iar salariile nu prea riscăm, cred, să ne întoarcem la tradiționalul „tizâc”?.
Angela DONȚOV, Sângerei „Ne-am finisat lucrările de construcție a locuinței cu câțiva ani în urmă. Avem toate comoditățile incluse, precum și gaz natural. Iarna aceasta ne vom încălzi cu ajutorul sobei, deoarece cheltuielile de încălzire a unei case cu gaz natural se ridică la o sumă considerabilă. Bucuria gazului e doar până când vine prima factură. Am cheltuit pentru lemne și cărbune aproape 9000 de lei, iar gazul îl voi folosi doar la bucătărie pentru prepararea bucatelor. ”
Ana CERNEI, Romanovca „Facem focul cu uscături și bețe de răsărită. Merg împreună cu copiii toamna pe deal și adunăm vreascuri pentru iarnă. Ne va mai ajuta să ieșim din iarnă și bălegarul uscat. Nu am bani îndeajuns, doar pentru a cumpăra peleți care sunt mai ieftini ca lemnul, iar de cărbune am uitat, fiindcă demult nu am mai făcut focul cu așa ceva…

Mai departe puteți citi în ziarul numărul 40 din săptămâna aceasta