Caz tragic la Coșcodeni

Caz tragic la Coșcodeni

281
DISTRIBUIȚI

Odată cu scăderea temperaturilor crește considerabil numărul incendiilor, precum și al persoanelor decedate din cauza lor. Aceste cazuri se întâmplă deseori din cauza utilizării incorecte a mijloacelor de încălzire. Cu părere de rău aceste incendii se soldează deseori cu tragedii.

Un caz tulburător a avut loc la 1 noiembrie în satul Coșcodeni din raion. Imprudența precum și depistarea întârziată a incendiului ce se producea în casa de locuit a condus la decesul stăpânei, în vârstă de aproximativ 77 de ani. Corpul neînsuflețit al acesteea a fost găsit parțial carbonizat de către pompierii din cadrul PSPT Chișcăreni, în timpul efectuării lucrărilor de intervenție îndreptate spre lichidarea incendiului.

Flăcările au distrus acoperișul și bunurile materiale aflate în interior, pompierii reușind să salveze casele de locuit aflate în preajmă.

Potrivit Șefului Secției Situații Excepționale Sângerei, Sergiu MIHALIUC, pentru cercetarea cazului dat, la faţa locului s-au deplasat colaboratorii Inspectoratului de Poliție Sângerei şi Secţiei Situaţii Excepţionale Sângerei.

Cauza preventivă de producere a incendiului este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea coşului de fum şi canalelor de evacuare a fumului, paguba materială urmează să fie stabilită.

„Una dintre cele mai fregvente cauze de producere a incendiilor în această perioadă a anului ramâne a fi Nerespectarea Regulilor de Apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobelor şi a canalelor de evacuare a fumului. Deseori sobele defecte sau necurăţate la timp sunt principala cauză de producere a incendiilor devastatoare soldate cu victime omeneşti. Tot din cauza acestora, deseori sunt înregistrate cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon la fel soldate cu decesul persoanelor”, a menționat Sergiu MIHALIUC.