DISTRIBUIȚI

În  baza planului de activitate al Direcţiei Educaţie, în Liceul Teoretic „Olimp” din Sângerei  a fost organizat recent Atelierul de formare continuă pentru managerii instituţiilor preuniversitare din raion. Subiectul pus în discuţie a fost  leadership-ul educaţional şi motivarea personalului în educaţie.

Grupul – ţintă al trainingului au fost managerii instituţiilor de învăţământ, alături de care au fost invitaţi şi au participat partenerii: cadrele didactice şi elevii liceului,  reprezentanți ai Direcţiei Educaţie Sângerei, Asociaţiei Părinţilor  din instituţie, Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei din RM, Casei Corpului Didactic Neamţ din România.

 

 

Activitatea proiectată şi-a început desfăşurarea printr-un popas autumnal organizat în galeria centrală a instituţiei: LT„Olimp”- o sală a paşilor creativi: vernisaje, ikebane, compoziţii, poezii. În scena sălii de festivităţi, elevii liceului au  continuat demonstrarea creativitatii prin reflectarea poveştii luminiii instituţiei şi cum fiecare dintre ei devin o poveste a luminii, prin efortul educaţional al profesorilor şi calitatea învăţământului.

Fiind în centrul atenţiei acestor abordări, directoarea instituţiei Ludmila Şişcanu a continuat   reflectând prin familiarizarea managerilor prezenţi cu modalităţi eficiente de dezvoltare a leadership-ului educaţional şi valorificarea experimentală a modelului instituţional de leadership în baza instituţiei ce o conduce. Ea a reuşit acest lucru printr-o discuţie interactivă, în care s-au implicat atât managerii, cât şi partenerii din România.

Pe parcurs a avut loc un schimb de bune practici.

Continuarea o găsiți în nr. 49 al ziarului