Caravana din Germania a ajuns în Sângerei

Caravana din Germania a ajuns în Sângerei

1319
DISTRIBUIȚI

IMG_8779

     Copii așteaptă cu sufletul la gură să se întâmple o minune de Sf. Nicolae și Crăciun. Și ea nu s-a lăsat mult așteptată. A sosit din inima Europei, din Germania.
Marți, 8 decembrie, un tir plin cu cadouri pentru copiii, la inițiativa ziarului „Ecoul nostru”, în colaborare cu „Clubul Rotary Chișinău” a sosit în orașul Sângerei, grație lui Adrian POTLOG, Clubul Rotary Chișinău. Cetățenii germani și-au lăsat serviciul și treburile personale, au venit la noi, pentru a fi în rolul de Moș Crăciun.

Ajunși în orașul Sângerei oaspeții au fost întâmpinați cu multă căldură, receptivitate, primiți cu o deosebită ospitalitate de către primarul Gheorghe BRAȘOVSCHI și viceprimara de Sângerei, Maria CONDORACHI. Caravana de Crăciun a făcut primul popas la creșa-grădiniță din satul Vrănești. Nu vă putem reda câtă bucurie și fericire se citea pe fețile micuților. Ei nu-și dădeau rândul la recitat poezii dedicate Sărbătorilor de Crăciun. Oaspeții au rămas încântați de talentul picilor, împărțindu-le fiecăruia câte un cadou.      Șefa instituției, Olga BÎRSAN, a adus mulțumiri și cuvinte de recunoștință membrilor „Clubului Rotary din Chișinău,” delegației din Germania, primăriei orașului și ziarului „Ecoul nostru” pentru clipele frumoase și emoțiile pozitive pe care le-au trăit. În semn de recunoștință și o frumoasă amintire, ea i-a înmâtat conducătorului delegației germane, Tomas FIURER un brăduț confecționat de micuții grădiniței.
Următorii beneficiari ai campaniei ziarului „Ecoul nostru” au fost copiii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Credo” din or. Sângerei, director Silvia RUSU. Copiii de aici s-au dovedit a fi cei mai receptivi. Ei se întreceau la recitat poezii și cântat. Le-au înmânat oaspeților cadouri confecționate de ei. Foarte impresionați s-au arătat oaspeții de lucrările copiilor. Ei au rămas recunoscători colectivului centrului pentru receptivitatea și ospitalitatea cu care au fost tratați. La despărțire copilașii cu lacrimi în ochi i-au rugat pe „părinții spirituali” din Germania să nu-i uite.

Continuarea o găsiți în nr.54…