DISTRIBUIȚI
În poză: participanții la audieri publice

La solicitarea Inspectoratului raional de Poliţie Sângerei, o delegaţie din raion a participat în oraşul Făleşti la audieri publice privind implementarea Proiectului „Bunicii Grijulii”. Ideea implicării bunicilor şi asiguraea securităţii vieţii nepoţilor, educaţiei rutiere aparţine Inspectoratul General de Poliţie al MAI.

Echipa raionului Sângerei a fost constituită din colaboratori ai Inspectoratului raional de Poliţie, cadre manageriale ale instituţiilor de învăţământ din raion, reprezentanţi ai APL-urilor, primari şi funcţionari publici, asistenţi sociali şi reprezentanţi ai Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, ai Direcţiei Educaţie. În această componenţă delegatia raionului a participat la audieri publice asupra proiectului Bunici Grijulii împreună cu reprezentanţi ai aceloraşi instituţii din raioanale de nord ale republicii: Floreşti, Făleşti, Râşcani, Glodeni şi mun. Bălţi. Gheorghe CAVCALIUC, şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie a lansat ideea de implicare a bunicilor în soluţionarea problemelor stringente ale societăţii:”Este necesar să contribuim la o dezvoltare cooperantă şi atragerea voluntariatului. Ne-am deprinds cu toţii să mizăm doar pe instituţiile statului. Acum trebuie să atribuim un rol aparte bunicilor în implicarea soluţăonării problemelor benefice pentru toţi, inclusiv şi pentru bunici, să se simptă importanţi şi necesari societăţii, totodată implicaţi.”
Formaţi în echipe de voluntari aceştia ar avea misiunea în proiect să conducă copiii din cartier, din mahala la şcoală, la grădiniţă, ferindu-i de pericolul străzii, comunicând cu ei…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 8 din această săptămână