DISTRIBUIȚI

De menționat că de la începutul anului și până la moment se atestă o creștere a numărului de cazuri înregistrate de viroze respiratorii acute.
În această perioadă în raion s-au înregistrat 1336 cazuri față de 836 cazuri de viroze în aceeaș perioadă a anului 2017.
Cele mai afectate persoane sunt copiii, care alcatuesc 70 la sută din numărul total de viroze înregistrate și persoanele în vîrstă pentru că sistemul lor imunitar este fragil. Cele mai multe cazuri de viroze respiratorii se înregistrează în grădinița de copii din satul Chișcăreni -51 cazuri, Sîngerei Noi – 24 cazuri, Drăgănești -15 cazuri , Rădoaia-23 cazuri; etc.
De menționat că în raion în această perioadă nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
În cazul virozelor respiratorii acute acționează sute de virusuri și simptomele sunt moderate și anume strănut, scurgeri nazale, tuse moderată, cefalee.
Deși tratamentele prescrise se diferențiează conform simptomelor pacientului, toate tipurile de terapie trebue să acționeze în mod esențial ca un antiseptic, un antiinflamator pentru căile respiratorii și un emalient pentru fluidizarea secrețiilor nazale.
La începutul sezonului de apariție a cazurilor de gripă și viroze acute în raion s-a efectuat vaccinarea impotriva la gripă. Preponderent au fost vaccinate persoanele vulnerabile și populația cu risc înalt la complicații datorate gripei, copii de la vîrsta de 3 ani și persoanele în etate. Total au fost vaccinate 4400 persoane.
Centrul de Sănătate Publică Sângerei