Bunicii grijulii și-au dat întâlnire la capitală

Bunicii grijulii și-au dat întâlnire la capitală

140
DISTRIBUIȚI
În poză: desenul realizat de Mihaela GARBUZ

La data de 4 mai curent, în sala Palatului Național „Nicolae Sulac” a avut loc lansarea oficială a proiectului „Bunicii grijulii”. La eveniment au fost prezenți Președintele Parlamentului, Adrian CANDU, miniștri, conducerea MAI și IGP, reprezentanți ai admini-strației publice locale din mai multe raioane, liderii proiectului din toate raioanele, directori de școală, șefii inspectoratelor de poliție din țară,partenerii proiectului, precum și oaspeți din Italia.
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe CAVCALIUC a menționat că scopul proiectului este de a spori siguranța copiilor atunci când merg în drum spre școala sau acasă: „Vin cu un îndemn pentru ca poliția și societatea civilă să își unească forțele și să călăuzim viitorul copiilor noștri cu înțelepciunea și experiența de viață a bunicilor. Copiii sunt tezaurul acestei națiuni, iar bunicii – diamantul. Nu putem tinde spre un viitor sigur fără a valorifica experiența de viață a bunicilor și de a-i implica în viața socială și educarea tinerei generații”, a declara CAVCALIUC, enumerând motivele lansării serviciului bunicii grijulii în Republica Moldova.
Totodată în perioada 5 martie – 15 aprilie curent, Asociația Obștească „Bunicii grijulii” în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției au lansat concursul pentru elevi „Bunicii grijulii – prietenii mei din comunitate”. În această perioada, mii de copii din toată țara și-au prezentat lucrările, însă au învis cele mai creative, originale și sensibile picturi și versuri. La categoria desen, ciclul liceal, de locul trei s-a învrednicit Mihaela GARBUZ, elevă în clasa a XII-a de la L.T „V. Alecsandri” din s.Rădoaia. Felicitări Mihaela!