DISTRIBUIȚI

La 23 noiembrie când Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” a împlinit 75 ani de la fondare a fost marcată printr-o conferință on-line cu genericul „Biblioteca- susţinătoare a egalităţii de şanse, a educaţiei, cunoaşterii şi acceptării diversităţii culturale”,care a întrunit profesioniști din 10 raioane din Republica Moldova: Soroca, Rîșcani, Florești, Sângerei, Rezina, Comrat, Cahul, Taraclia, Ungheni și desigur Telenești, care au prezentat concept și idei de proiecte, servicii, activități de care se bucură comunitatea pe care o servesc.

Cu un mesaj de salut s-a adresat Elena Pintelei, directoarea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și președinta Asociației Bibliotecarilor din Republica care a punctat strategic importanța consolidării bibliotecilor din țară în transformarea lor în instituții recunoscute și susținute de stat ca primordiale în șansele de dezvoltare pe care le oferă cetățenilor echitabil și nediscriminatoriu, ca centre de educație pe tot parcursul vieții, a cunoașterii și acceptării diversității culturale.
Pavel Casian, șef Secția Raională Cultură, Tineret, Sport a apreciat înalt activitatea bibliotecii din Telenești, dar și colaborarea frumoasă cu bibliotecile prezente, pe care o cunoaște ca persoană implicată în toate activitățile organizate.
Aurelia Dobjanschi, directoare adjunctă ai instituției a adus mulțumiri pentru participare menționând totodată că Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” la cei 75 ani continua să se afirme ca un centru de cultură și știință pentru locuitorii raionului.
Remarcăm că Biblioteca Publică Raională la Telenești și-a deschis ușile la 23 noiembrie 1946 într-o casă particulară care s-a aflat acolo unde azi se află clădirea centrului de poștă și initial a avut un fond de carte de 3000 exemplare toate în limba rusă. Primele cărți în limba română cu caracter chirilice apar la bibliotecă un an mai târziu. 

Continuarea citiți în n.48 din 26 noiembrie 2021