DISTRIBUIȚI
În poză: se pune temelia noului parc

În teritoriul gimnaziului „Valentin Mereniuc”din satul Bilicenii – Vechi au demarat lucrările de amenajare a unui parc. Elevii împreună cu cadrele didactice şi administraţia instituţiei, au participat la sădirea a 36 de pomi decorativi, care înfrumuseţează teritoriul şi profilează fălnicia unei zone de odihnă așa cum localitatea nu a avut-o vreodată.

Iniţiativa de plantare şi amenajare a unui parc aparţine absolvenţilor instituţiei şcolare, promoţia 1998, care cu 20 de ani în urmă au absolvit şcoala.
La întâlnirea cu absolvenții, ei au propus directoarei şi profesorilor să facă ceva benefic şi frumos pentru şcoala unde au învăţat și care le-a ajutat să-şi realizeze visele şi să devină oameni. Exponentul acestei idei nobile este Victor CIOBANU, care a lansat iniţiativa de a face donaţii pentru amenajarea parcului în preajma gimnaziului.
El, pilotul cu studii în România, s-a ţinut de cuvânt, a sensibilizat colegii săi de promoţie şi au colectat 8 mii de lei pentru procurarea pomilor şi iniţierea lucrărilor de amenajare: „Noi, ca instituţie am contribuit cu încă 2 mii de lei. Din suma totală am achiziţionat pomii pentru parc. Sâmbătă, 21 aprilie, curent am demarat lucrările de plantare a pomilor. Cu multă bucurie am participat cu elevii şi cadrele didactice, cu unii dintre foştii absolvenţi, autorii şi susţinătorii iniţiativei, care nu doar au donat, dar şi au participat la lucrările de plantare. Mulţi dintre exponenţii acestei promoţii se află peste hotarele ţării, dar au fost receptivi prin donaţiile făcute şi sunt bucuroşi că iniţativa de plantare a parcului le aparţine. Administraţia gimnaziului le adresează sincere mulţumiri pentru aceste gesturi frumoase şi nobile care le-au făcut căci astfel demonstrează că ei nu au uitat locul de unde şi-au luat zborul. Doi stejari au fost plantaţi în numele eroilor satului şi martirilor neamului nostru, a foştilor absolvenţi care au decedat în conflictul armat de pe Nistru: VALENTIN MERENIUC şi VENIAMIN MUSTEAȚĂ”, ne-a spus directoarea gimnaziului, NataliaVIZIR…

continuarea o puteți găsi în numărul 17 a ziarului din această săptămână