Au câştigat medalii de aur

Au câştigat medalii de aur

143
DISTRIBUIȚI
În poză: Alexandru BALANICI cu Valeria BRAȘOVSCHI

Recent, mai multe talente artistice ale Secţiei raionale de Cultură au înscris în palmaresul său reuşite apreciate cu Medalie de aur, argint şi de bronz pentru prestaţia lor în cadrul Festivalului -concurs naţional „Jocurile Delfice -2018”.

Câştigătorii Jocurilor Delfice – 2018 au fost nominalizate mai multe talente din domeniul cultură al raionului.Unul dintre ele esteValeria BRAŞOVSCHI, discipola Şcolii de Arte,,MIHAI DOLGAN” din oraşul Sângerei. Ea a fost desemnată cu Medalia de Aur pentru talentul său şi picturile prezentate.Colectivul de dans popular „Brâuleţ” din Cubolta, (coreograf Alexandru BALANICI), a fost desemnat cu Medalie de argint pentru prestaţia în concurs.La nominaţia „Canto extradă,” în categoria 17-21 ani,Valeria CIOBANU din satul Bilicenii Vechi a câştigat Medalia de bronz. Cu aceeaşi medalie a fost distinsă Adriana ODAINIC, eleva Şcolii de Arte la nominaţia „Pictură”.
Cu Diplomă de menţiune a fost apreciat talentul micii pictoriţe Marinela COCOŞ, eleva aceleiaşi instituţii de artă.
Ceremonioa de premiere, unde au fost înmânate Diplomele de laureati la toate nominaţiile şi a răsunat onorabil numele câştigătorilor a avut loc la Filarmonica Naţională „SERGHEI LUNCHEVICI”.
Preşedintele Consiliului naţional Delfic, Constantin RUSNAC a înmânat aceste distincţii. El a împărtăşit bucuria cu Valeriu RUSU, şeful Secţiei raionale de Cultură pentru talentele descoperite în spaţiulcultural sângereian: „De două ori am identificat şi apreciat talente artistice, muzicale,la Sângerei, fiind în componenţa juriului. M-am bucurat sincer şi profund de ce talente am descoperi la la etapa raională a Jocurilor Delfice – 2018, care s-a desfăşurat la DVS, la Sângerei. Am reţinut din prima prestaţie: ansamblul „Brâuleţ”, picturile Valeriei BRAŞOVSCHI, vocea Valeriei CIOBANU. Din acel moment al preselecţiei pentru etapa republicană, mi-am zis că aceştea vor fi cu siguranţă laureaţii concursului”, a precizat compozitorul. Are neamul nostru talente. Ele încep a înflori în raionul nostru, în pânza Secţiei Cultură, ca să aibă neamul de unde culege şi a se învrednici prin cultură.