DISTRIBUIȚI

   Profesorii sunt cei care ne aprind în sufletul fiecăruia bucuria cunoașterii, dar și bucuria creației. Ani la rând muncesc, fără să mai aștepte răsplată și totuși la sfârșitul acestui drum îi așteaptă și bucuriii și satisfacții.
Ce este profesorul? Dacă nu nopți nedormite, ore de studiu și multă răbdare. A fi profesor e o artă, a învăța pe elevi e o operă niciodată încheiată, care cere dragoste și darul de a preda. Rezultatele lui niciodată nu pot fi măsurate nici calitativ, nici imediat. E o profesie mult mai grea și totuși plăcută, să te afli între copii. Ei sunt cei care ne construiesc baza înțelepciunii cu multă chibzuință. Pentru că fiecare poet, compozitor, maestru… a fost mai întâi elevul, din care profesorul a scos lumina comorii care le-au purtat în suflet. Oare profesorii nu sunt în sinea lor filozofi? Vă trăiți viața sculptând generații la rând. Zâmbiți pentru a ascunde lacrimi de durere și totuși nu cedați în fața obstacolelor.
Mărire vouă, iubiți pedagogi!
Permiteți-mi să Vă aduc cele mai sincere și calde felicitări. Să ne fiți mereu așa frumoși cu sufletul deschis! Multă, multă sănătate, fericire și realizări plăcute pe tărâmul pedagogic. Stimă din partea elevilor, iubire de la cei dragi. Pace în suflet, speranță că mâine va fi o zi mai bună. Vă mulțumesc, scumpii mei pentru eleva de astăzi, este o muncă a Dumneavoastră, dragostea de carte mi-ați dăruit-o ani la rând, Vă aparține. Îmi aduc scuzele tuturor profesorilor care poate i-am jignit. Dacă ar fi să depindă de mine V-aș aduce altarul fericirii, marea răbdării și V-aș onora ca pe zei!
Corina DEMENCIUC, clasa a-IX elevă la Gimnaziul „Nicolae Dabija” satul Heciul Vechi