Voluntarii în activităţi de salubrizare

Voluntarii în activităţi de salubrizare

251
DISTRIBUIȚI
În poză: membrii Consiliului Tinerilor
În poză: profesorii liceului în timpul salubrizării

Săptămâna Volunarilor a mobilizat membrii Consiliului Local al Tinerilor Primăria Sângerei la mai multe activităţi care au vizat curăţenia în oraşul în care locuiesc, cât şi de promovare a modului sănătos de viaţă. Iniţiativa lor a fost de a demara lucrări de salubrizare a străzii Nicolae Testimiţeanu.

Preventiv ei au anunţat fiecare locuitor de pe stradă să participe la lucrăile de curăţenie prin îngrijirea propriei curţi şi a anturajului din jurul casei şi porţii sale. Susţinuţi de primăria oraşului şi Direcţia Muncipală a Gospodăriei Comunale şi de Locuinţe, tinerii au participat la lucrări de salubrizare şi depozitarea frunzelor strânse, apoi au vopsit băncile. Receptive la iniţiativa lor au fost şi instituţiile amplasate în această zonă. Profesorii şi elevii LT „Dimitrie Cantemir”, împreună cu directoarea Larisa GAVRILOVA au iesit în mod organizat, echipaţi cu unelte de muncă şi mături, cât şi reprezentanţii Incubatorului de Afaceri, îmbunătăţind starea igienico – sanitară a străzii, care duce spre instituţii de sănătate.
În jurul tinerilor antrenaţi în aceste lucrări: Daniel CERCASOV, Mihai ROTARU, Diana PASAT, preşedinta Consiliului, Octavian PEŞTEREANU, Mihai CRIGAN, Alexandrina ZELINSCHI, îi încuraja prin participare Ana BUCUR, specialista pentru problemele tinerilor în cadrul primăriei Sângerei:
„Noi mulţumim tuturor pentru receptivitate şi sprijinul care l-au acordat. Până la urmă demostrăm cu toţii prin astfel de implicare că ne pasă de oraşul nostru, îl dorim curat, verde şi frumos.      Aceasta altoim şi tinerilor şi ne bucurăm de iniţiativa lor manifestată în cadrul Săptămânii Voluntarilor. Lucrările de salubrizare a străzii Testemiţeanu au ţinut de programul pentru prima zi. Urmează alte activităţi, inclusiv în colaborare cu SRL „Gelibert”. Vom promova modul sănătos de viaţă şi beneficiul pentru sănătate a consumului zilnic a apei, în cantităţile recomandate de medici, nu mai puţin de 2 litri în zi. Voluntarii vor distribui şi sticle cu apă.”