DISTRIBUIȚI

Recent, președintele raionului, Grigore Corcodel alături de starețul Mănăstirii „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, din s. Bocancea, Arhimandritul Pahomie (Nicolae Jugănaru) au mers cu daruri pentru copiii Centrului de Plasament „Raza Soarelui” din or. Sângerei.

Acțiunea de caritate s-a înfăptuit grație mărinimiei părintelui Vasile Șestavschi, paroh al Bisericii Ortodoxe din or. Padova, Italia.
Sa donat hăinuțe, produse alimentare și dulciuri, cadouri ce au adus zâmbetul pe fața acestor copii.
Asemenea gesturi de generozitate demonstrează patriotismul, unitatea, atașamentul și implicarea enormă pentru binele raionului Sângerei.


S-a finisat „Expo-Târgul” Meșterilor Populari

În incinta Casei raionale de Cultură „ Nicolae Iorga” s-a finisat „Expo-Târgul” Meșterilor Populari din raion, organizat în perioada 02-20 iunie 2021.

La eveniment au participat președintele raionului, Grigore Corcodel, vicepreședintele Ion Bîrsanu și Valeriu Rusu, șeful Secţie Cultură.
Expoziţiile expo-târgului meşterilor populari au schimbat total interiorul holurilor instituţiei culturale – gazdă.


Judo în Moldova. File Memorabile de Istorie

În seara zilei 16 iunie 2021, Grigore Corcodel și directorul Școlii de Sport „Dumitru Atanasov”, membru al Federației de Judo, au participat la lansarea Cărții „Judo în Moldova. File Memorabile de Istorie”.

Lucrarea inedită a fost editată la inițiativa președintelui Federației de Judo Moldova, Andrei Golban împreună cu jurnalistul sportiv, Iulian Bogatu, fiind pe bună dreptate o realizare remarcabilă care cuprinde cele mai frumoase performanțe ale judocanilor din Republica Moldova cât și din raionul Sângerei.
Pe bună dreptate, raionul Sângerei s-a evidențiat prin implicarea sporită în practicarea Judo-ului, fapt ce se adeverește prin rezultatele Campionului European la tineret, Ilie Stratan, prin formarea arbitrilor la cel mai înalt nivel, precum Viorel Midrigan, prin cultivarea pasiunii pentru tehnicile judo în instituțiile de învățămînt din raion grație programului „Judo în Școli ”implementat cu succes în Gimnaziul „Anton Crihan” din or. Sângerei.


Turneul Raional la mini-fotbal

După o pauză de un an cauzată de pandemia Covid-19, sâmbătă 19.06.2021 Consiliul Raional Sângerei cu Serviciul Tineret și Sport Sângerei reprezentat de Viorel Onceanu, au organizat Turneul Raional la mini-fotbal (fete) ediția 2021.
Au participat 3 echipe: Școala Sportivă „D.Atanasov”, or. Sângerei, L.T. „Olimp”, or. Sângerei, și L.T. „A.Agapie”, s. Pepeni.
Locul III – L.T. „Olimp”, or. Sângerei, antrenor Onceanu Viorel,
Locul II – Școala Sportivă „D.Atanasov”, or. Sîngerei, antrenor Băjereanu Anatol,
Locul I- L.T. „A.Agapie”, s. Pepeni, antrenor Mangole Serge.
Echipa de la Pepeni a fost reprezentata de jucători: Manoil Lilia (căpitană), surorile Ana și Lia Sadovei, Ana și Iuliana Palădută, Maria Butnaru, Ana Borș, Aurica Ungureanu (portar), și Țurcanu Lucia.
Turneul a fost o restanța din 8 martie (ziua internațională a femeii), din cauza restricților a fost amânat. Mulțumim organizatorilor, participanților și arbitrul principal, secretar general ARF Sângerei, Rusu Alexandru.
Mangole Sergina, antrenorul
echipei Pepeni

Continuarea citiți în n.25 din 25 iunie 2021

achitat din bani publici