DISTRIBUIȚI
În poză: consilierii din Copăceni care au votat Unirea

Vineri, 23 februarie curent, la ședința Consiliului local din comuna Copăceni, a fost votată semnarea Declarației de Unire cu Patria-Mamă, România. Au votat 8 consilieri locali din cei 12 prezenți la ședință. Ei sunt printre primii din raion care au votat Declarația de Unire cu România.
Cu 100 de ani în urmă, la 27 martie 1918, cei mai curajoși și mai responsabili politicieni pe care i-a avut Basarabia au votat democratic, în organul legiuitor Sfatul Țării, cel mai măreț act politic al Basarabiei – Actul Unirii cu România –prin care s-a declanșat Marea Unire a întregului neam românesc.
Prin acel act istoric s-a reușit unirea tuturor românilor într-un singur stat, realizată pentru prima dată de MIHAI VITEAZU.
Acum, când granițele dintre state, este total nedrept ca în Europa să fie fortificată o singură frontieră: cea dintre români și români.
Noi, românii din Basarabia suntem europeni prin definiție, locuim în spațiul de geneză al poporului român, avem aceleași tradiții culturale și economice. Contăm pe susținerea României în eforturile de integrare continentală, ca Republica Moldova să devină cât mai curând parte a marii familii europene. Avem datoria să ținem trează memoria înaintașilor noștri și să continuăm cauza lor. În acest an istoric,aflat sub semnul Marii Uniri, societatea civilă, intelectuali, primari, pensionari, tineri etc, se asociază Declarațiilor de Unire cu Țara-Mamă-România făcute de conaționalii noștri din Moldova. Printre primii , cei mai curajoși și cu demnitate, cu verticalitate care au votat Declarația de Unire cu România au fost consilierii locali din Copăceni…

Mai departe puteți găsi în numărul 9 al ziarului din această săptămână