DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” a ajuns la cea de-a XXXXXII-a ediție. La Sângerei pregătirile au început pentru acest eveniment ce se va desfășura, în perioada 1-10 martie. Potrivit declarațiilor lui Valeriu RUSU, șeful Secției Cultură a Consiliului raional, anul acesta, festivalul se va desfășura în toate localitățile raionului, la el fiind antrenate toate colectivele artistice„ Model” din raion. În toate istituțiile de cultură, de învățământ vor fi organizate expoziții, serate,concerte, recitaluri de poezii, discuții la care vor participa persoane de diferite vârste în cadrul cărora vor fi prezentate cele mai relevante și frumoase tradiții ale poporului nostru.

Am pășit cu fermitate în anotimpul care ne răsfață cu ghiocei, firicele firave de iarbă, fețe zâmbitoare și licărul razelor de soare. Miros de zâmbete, femei și bărbați, tineri și copii cu mărțișoare la piept, bărbați mai atenți decât de obicei.
E primăvară, e martie, e cea mai frumoasă perioadă a anului. Natura renaște, întreaga viață a noastră a luat o întorsătură favorabilă. Primăvara este mai mult decât un simplu anotimp, este o stare de spirit. Odată cu sosirea primăverii vine și frumosul Festival Internațional de Muzică „Mărțișor.”Muzica este capabilă să redea cele mai gingașe sentimente, cele mai înalte aspirații ale sufletului omenesc. Ea nu are nevoie de translator, este perfect înțeleasă de oamenii de diferite naționalități.
Pornind de la aceste gânduri putem spune cu certitudine că Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” ajuns la cea de-a 52-a ediție își are rolul său distinct în apropierea oamenilor, în consolidarea prieteniei, a dimensiunii culturale etc.
Zilele acestea am meditat asupra a două lucruri esențiale în această continuă luptă pentru salvarea spiritului uman. Și anume, în primul rând, elocvent e faptul că și în condițiile cele mai vitrege se cânta frumos, cu tragere de inimă, se organizau festivaluri în ciuda tuturor piedicilor…

Mai departe puteți găsi în numărul 9 a ziarului din această săptămână